Les pastisseries de la ciutat treballen intensament per tenir a punt les coques de Sant Joan


  • Comparteix:

Les pastisseries de la ciutat són avui un continu anar i venir de gent que volen adquirir la seva coca de Sant Joan. Les més reclamades són la tradicional coca de briox amb fruita confitada i la variant de llardons, tot i que també triomfen altres modalitats més originals com la coca farcida de trufa.

"La coca fa colla". Aquesta antiga dita posa de relleu el tradicional paper de la coca que congrega a taula tant familiars com amics. Es per això que les pastisseries i els forns de Sant Cugat no han parat de treballar perquè tot estigui a punt per a la revetlla d'aquesta nit. No obstant, i segons Jaume Sabat, propietari de la pastisseria del mateix nom, els costums han canviat, lleugerament, ens els últims anys:

Jaume Sabat

Antigament la revetlla es feia a casa i la coca la feia cadascú a casa seva


Els clients demanen preferentment la coca de briox amb fruita confitada i pinyons. Però aquest tipus, que ja considerem tradicional, té uns origens ben diferents.

Jaume Sabat



El preu de les coques pot oscil·lar entre els 20 i els 25 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.