L'aportació de la Generalitat a la retallada del fons per la immigració evita maldecaps a l'Ajuntament, segons la regidora de Cooperació


  • Comparteix:

Susanna Pellicer

Susanna Pellicer

L'assumpció per part de la Generalitat del 65% de retallada del fons estatal d'acollida a la immigració estalviarà problemes al consistori a l'hora de planificar els pressupostos municipals d'immigració de l'any que ve. Ho ha assegurat la regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, que ha explicat que la tisorada hagués tingut un efecte directe en iniciatives com la mediació per afavorir la integració i les jornades de benvinguda als immigrants.

Susanna Pellicer ha explicat a Cugat.cat que, tot i que encara no estava definida la línia d'actuació en matèria d'immigració de cara al 2011, el consistori es trobava en fase de contacte amb empreses privades per a l'esponsorització d'algunes propostes.

Susanna Pellicer

Havíem pres la determinació de buscar esponsorització d'iniciatives com els actes de benvinguda de cara a l'any vinent.



L'afirmació ha arribat després de conèixer la voluntat de la Generalitat d'assumir el 65% del retall del fons estatal d'acollida a la immigració que el govern central va fer efectiu fa tot just un mes, una acció que Pellicer ha celebrat.

Susanna Pellicer

La bona atenció als immigrants implica uns diners. Considero una irresponsabilitat la retallada de Madrid, tenint en compte la situació actual. Per tant, celebro l'acció de la Generalitat.



La regidora ha afegit que el model d'immigració de la ciutat passa per la integració, la igualtat i la informació sobre els drets i deures dels estrangers residents al municipi. Pellicer ha constatat com els immigrants també s'han vist afectats per la minva d'oferta de llocs de treball a la nostra ciutat, igual que la resta de santcugatencs autòctons.

Aquesta i d'altres qüestions que afecten la realitat actual dels immigrants a Sant Cugat han centrat la xerrada que la titular de Cooperació, Immigració i Igualtat ha ofert aquest dimecres a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). Un repàs per la història de la immigració a la ciutat i l'esment de la situació catalana també han tingut cabuda a la conferència, organitzada per l'associació Amics de la Unesco Valldoreix- Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.