Sant Cugat ofereix places d'escola bressol per al 49% dels nens de 0 i 3 anys


  • Comparteix:

A Sant Cugat hi ha 1.841 places escolars per a nens d'entre zero i tres anys

A Sant Cugat hi ha 1.841 places escolars per a nens d'entre zero i tres anys

Les escoles bressol públiques i privades de la ciutat ofereixen 1.841 places per a nens de fins a tres anys pel curs vinent. Aquesta dada significa que l'oferta educativa de la ciutat en aquesta franja, que no és obligatòria, cobreix un de cada dos nens dels que hi ha empadronats al municipi. Sant Cugat se situa per sobre de la mitjana de places d'escola bressol que tenen les ciutats de l'entorn. Les preinscripcions pel curs vinent es poden fer fins aquest divendres.

L'oferta pública de places per escolaritzar els santcugatencs d'entre zero i tres anys, és a dir, dels centres gestionats per l'Ajuntament, és de 364, mentre que a l'escola bressol de Valldoreix hi ha 102 places més, regulades des de l'EMD. A aquestes places, cal sumar-hi les 1.375 places disponibles a les escoles bressol privades.

El nombre de places total suposa, sobre els 3.696 infants empadronats a la ciutat al 2008, que l'oferta educativa de la primera infància cobreix un 49,8% dels nens. Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental han confirmat a Cugat.cat que aquesta xifra situa Sant Cugat per sobre de la mitjana d'alguns municipis de l'entorn, com Terrassa. A la cocapital vallesana, les places disponibles només cobreixen un 32,9% de la població de zero a tres anys.

La regidora d'Educació, Esther Salat, explica les claus de l'oferta de la ciutat.

Esther Salat

Els estudis ens diuen que la demanda de places d'escola bressol es dispara a les poblacions de més de 40.000 habitants. L'esforç recau en l'administració local.


Tot i això, Salat és conscient que cal incrementar les places d'escola bressol per donar resposta al creixement de la ciutat. La titular d'Educació ha criticat que la Generalitat es desvinculi de les competències de les escoles bressol, una franja d'educació que no és obligatòria i que gestionen les administracions locals. Salat considera que els ajuntaments no poden fer front a l'escolarització universal en aquesta etapa i que s'hauran de buscar altres fórmules, com els concerts, que no siguin tan costoses per a l'Ajuntament.

Esther Salat

No acaba de donar resposta a les necessitats de la ciutat. Com a Ajuntament hem de buscar l'equilibri financer per poder sostenir aquestes escoles.


L'Ajuntament preveu començar les obres d'ampliació de l'escola bressol Cavall Fort quan acabi aquest curs i obrir una escola bressol a les Planes en els propers anys.

El termini per fer la preinscripció pel curs 2010-2011 acaba aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.