El santcugatenc Lluís Comerón, elegit degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

Lluís Comerón en una imatge d'arxiu / Font: Coac

Societat

Publicat el 5/mai/10 per Adria Claramunt

El santcugatenc Lluís Comerón ha estat elegit degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Coac) pels propers quatre anys. Comerón s'ha felicitat per la victòria obtinguda per majoria absoluta i ha fet una crida a adaptar definitivament el col·legi a la situació de crisi i a les cada cop més importants sortides professionals dels arquitectes, com són les rehabilitacions i els planejaments, entre d'altres.

El nou degà del Coac, Lluís Comerón, ha obtingut a les eleccions d'aquest dimarts el 50,1% dels 1.261 vots emesos, enfront el 26,7% assolit per Josep Maria Dedéu, que ha quedat en segona posició, i el 17,6% de la candidatura de Lluís Alonso.

Comerón ha explicat a Cugat.cat que ha rebut aquests resultats electorals amb el doble sentiment de satisfacció i responsabilitat.

Lluís Comerón

La victòria a les eleccions es rep amb molta il·lusió i alhora amb molta responsabilitat perquè dirigir el col·legi els propers quatre anys és un gran repte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Comerón ha valorat molt positivament la participació del 25% que, segons afirma, no sol ser gaire alta i, a més, ha elogiat la resposta dels electors durant una jornada de fortes pluges.

El degà ha destacat que el repte que afronta ara el Coac és el d'adaptar-se plenament a la situació de crisi i a les noves realitats socials i maneres de fer dels arquitectes.

Lluís Comerón

Ara tenim el repte de reconvertir la institució a les noves maneres de fer del segle XXI.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




En aquest sentit, Comerón ha explicat que els arquitectes cada vegada més treballen en rehabilitacions i planejaments i no es limiten només a fer projectes arquitectònics.

La candidatura de Comerón, actual degà en funcions i anterior vicedegà de la institució, representa la linia continuïsta de la junta anterior presidida per Jordi Ludevid.

El nou degà també és professor a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), amb seu a la nostra ciutat.