Els Castellers de Sant Cugat, primera entitat cultural a sumar-se a 'La Carta de la Terra' de la Unesco


Temes relacionats

Una conferència, una botifarrada i l'actuació de Sant Ponç carreguen la Quinzena Verda dels Castellers ( 4/mai/10)


  • Comparteix:

Els Castellers de Sant Cugat són la primera entitat cultural que s'adhereix a 'La Carta de la Terra' promoguda per la Unesco. Aquesta singularitat l'ha destacat la psicòloga i membre de la Fundació Valores María del Pinar Merino, que també ha ressaltat que els principis de solidaritat dels castells entronquen amb els principis fundacionals del text. Merino ha estat la ponent d'una xerrada de l'entitat aquest dijous al vespre a la Casa de Cultura.

Merino ha explicat davant d'una trentena d'assistents que 'La Carta de Terra' és una declaració de principis ètics fonamentals i principis pràctics, ampliament compartits per tots els pobles de la Terra.

Merino, com a membre d'una entitat pionera en adherir-se a la carta a l'Estat espanyol, ha destacat la singularitat que una entitat cultural com Castellers se sumi a la iniciativa. Per això, ha dit, han vingut a donar-los suport en la celebració de la Quinzena Verda.

Maria Pinar Merino

Mai hem tingut un grup cultural i tradicional com Castellers adherit a la carta i hem vingut a donar-los suport.



El president de Castellers, Santi Casanova, ha explicat les raons de la colla per adherir-se a 'La Carta de la Terra'.

Santi Casanova

Ens hem adherit a aquesta carta perquè ens volem integrar molt en el teixit associatiu de Sant Cugat i no volem ser només una colla castellera.




El vídeo 'Castells, Patrimoni de la Humanitat' ha servit per posar els assistents en antecedents sobre què són i què signifiquen els castells pels seus practicants i pels ciutadans del país. Els castells, d'aquesta manera, han presentat la seva candidatura per ser Patrimoni Immaterial de la Unesco.

Aquesta xerrada ha donat el tret de sortida als actes de la Quinzena Verda que han organitzat els Castellers de la ciutat per donar-se a conèixer als santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.