L'estació de FGC de Volpelleres s'inaugurarà el primer dissabte de juny

Aspecte actual de les andanes de l'estació de Volpelleres

Societat

Publicat el 6/mai/10 per Marc Texidó

L'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Volpelleres s'inaugurarà el 5 de juny, segons ha pogut saber Cugat.cat. La parada s'estrenarà amb un acte amb el president de la Generalitat, José Montilla, i l'alcalde, Lluís Recoder. Aquests dies, FGC està fent les proves corresponents per confirmar els paràmetres de seguretat i operativitat establerts.

Les obres de la nova estació dels FGC a Volpelleres van començar a principis del 2009. La parada, que serà la setena que tindrà Sant Cugat, està previst que doni servei a 850.000 passatgers a l'any.

L'estació consta de dos edificis connectats per un pas subterrani i amb dues entrades independents, amb accés directe des del carrer. La parada estarà adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, ja que el pas subterrani comptarà amb escales mecàniques i ascensor. L'estació, a més, té dos aparcaments per a cotxes i motos. En total, la nova construcció ocupa una superfície de 1.000 metres quadrats.

La nova estació està situada entre les parades de Sant Cugat i Sant Joan de les línies S2 i S55, de Sabadell i Universitat Autònoma, respectivament.

Els treballs de construcció els ha dut a terme l'empresa Tabasa i han estat subvencionats pel departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) de la Generalitat.