Sant Cugat, seu catalana de la psicologia durant dos dies


  • Comparteix:

Sant Cugat és la capital catalana de la psicologia durant dos dies. El 5è Congrés de la Societat Catalano-Balear de Psicologia ha donat el tret de sortida aquest divendres al matí al Capio Hospital General de Catalunya (HGC) per analitzar les malalties relacionades amb els trastorns neurològics de la salut de les persones. L'organització ha posat èmfasi en la necessitat de més infraestructures i d'equips multidisciplinars i interdisciplinars per millorar la intervenció en el malalt i en el seu entorn, i poder així avançar en aquest àmbit.

L'anorèxia i la bulímia, la visió neurològica de les toxicomanies, la degradació psicològica en l'envelliment i el paper de la psicologia en un futur es posen sobre la taula de l'auditori del Capio HGC aquest divendres. L'objectiu és oferir una visió plural de les malalties psicològiques i convertir la cita en un referent assessor de la sanitat pública i privada catalana a tots els nivells.

El president del comitè organitzador de la trobada, el santcugatenc Josep Deví, ha explicat a Cugat.cat els ingredients necessaris per avançar en el camp de la psicologia.

Josep Deví

Falten més infraestructures i equips multidisciplinars i interdisciplinars perquè amb la unió de professionals millorarem l'atenció al pacient.


És el primer cop que Sant Cugat acull aquest congrés, que l'any que ve es trasllada a Palma de Mallorca. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, considera que la ciutat pot aplicar els coneixements que s'extreguin de la iniciativa.

Carmela Fortuny

N'estem molt orgullosos i estarem expectants per veure com podem aplicar les conclusions.


La cita es desenvolupa a l'HGC i compta amb el patrocini de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), que també té seu al centre mèdic. El director del Capio HGC, Xavier Mate, s'ha mostrat obert un cop més a ser la seu de propostes com la que converteix Sant Cugat en la capital de la psicologia.

Xavier Mate

Vam decidir que el nostre paper a la societat passava per fer divulgació i facilitar iniciatives com aquestes.


A última hora d'aquest divendres, es presentarà un manual del dolor. Dissabte servirà perquè els professionals de la psicologia, psiquiatria i neurologia demostrin les seves capacitats amb una sessió de pòsters, és a dir, de presentacions, i de comunicacions orals, els millors dels quals seran premiats.

La trobada es clourà amb una conferència magistral la doctora i catedràtica en psicologia per la UAB Rosa Maria Raich, que rebrà de l'organització el 6è Premi Ramon Vallès i Sopena per la seva trajectòria professional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.