L'Ajuntament i Cavis lliuren els diplomes del Curs d'Alfabetització del Centre Cívic de les Planes


  • Comparteix:

Els alumnes del curs d'alfabetització mostren els seus diplomes

Els alumnes del curs d'alfabetització mostren els seus diplomes

L'Ajuntament i l'associació Cavis han entregat els diplomes del Curs d'Alfabetització que s'ha fet durant tot l'any al Centre Cívic de les Planes. Les classes setmanals, impartides per 2 professors voluntaris, han permès que 10 adults salvin una gran mancança cultural i aprenguin a llegir i escriure.

El curs, que arriba ja a la seva setena edició, s'ha organitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament i del Casal de la gent gran de les Planes, i amb el suport de les voluntàries de Cavis. Segons el regidor Xavier Cortés, que ha fet entrega dels diplomes en nom de l'alcalde, a Sant Cugat hi ha un nivell cultural molt elevat, però també hi ha persones que, durant la seva infància, no van poder comptar amb una educació bàsica. Segons Cortés, aquest curs demostra l'interès dels veïns de les Planes per remuntar aquest nivell cultural:

Xavier Cortés

El barri de les Planes vol augmentar el llistó del seu nivell cultural


Cortés ha afegit que, amb la nova seu del Centre Cívic, es podran ampliar aquestes activitats culturals al districte. Per la seva part, la presidenta de Cavis, Rosa Ribas, ha explicat que al llarg de les 7 edicions del curs han passat més de 60 alumnes, que estan molt agraïts pels beneficis que els aporta, en les seves activitats quotidianes, saber llegir i escriure. Ribas ha explicat l'origen d'aquests cursos:

Rosa Ribas

Vàrem pensar que seria molt interessant fer aquest curs d'alfabetització


Una de les alumnes i organitzadora dels cursos, la presidenta del Casal Antònia Mohino, explica la importància d'aquest curs a nivell personal:

Antonia Mohino

La gent que ve aquí està molt interessada en aprendre a llegir i escriure


Segons Rosa Ribas, els cursos continuaran l'any que ve, i s'està estudiant la possibilitat de començar els cursos de català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.