Oncolliga s'instal·la a la plaça d'en Coll per organitzar teràpies amb els malalts de càncer


  • Comparteix:

Carmela Fortuny, al centre, presidint la roda de premsa

Carmela Fortuny, al centre, presidint la roda de premsa

L'associació Oncolliga, que acompanya els malalts de càncer i les seves família i desenvolupa activitats de prevenció i rehabilitació, s'ha instal·lat a la plaça d'en Coll per organitzar teràpies individuals i col·lectives. L'entitat manté la seva seu a la Casa de Cultura, des d'on opera a Sant Cugat des del 2008.

L'associació ofereix suport psicològic al malalt i a la família, tant a la seva seu com a domicili, i assessorament nutricional i jurídic. Igualment, també facilita prestacions econòmiques per a les despeses derivades de la malaltia, així com material clínic.

Una de les psicòlogues de l'entitat, Clàudia Massé, ha explicat què es fa a les teràpies.

Clàudia Massé

Escoltem el pacient, identifiquem les seves preocupacions, l'ajudem a prendre decisions i li facilitem els recursos per millorar la seva qualitat de vida.


L'any passat l'entitat va registrar un augment del 50% de pacients i familiars atesos en comparació amb el 2008, i d'un 107% pel que fa a famílies ateses a domicili. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha explicat que és molt necessària l'existència d'entitats com Oncolliga.

Carmela Fortuny

El càncer és una malaltia d'alta rellevància social, té un gran impacte. Oncolliga hi proposa solucions.





Oncolliga va començar a treballar a la nostra ciutat el 2004, amb la seu a Terrassa, i al 2008 es va instal·lar a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.