La cultura senegalesa arrela a la ciutat amb el projecte 'La Caravana'

Societat

Publicat el 14/mai/10 per C Solias / A Berenguer

La 'Caravana' senegalesa s'ha instal·lat durant aquest cap de setmana a Sant Cugat per 'plantar una llavor que produeixi integració', segons ha explicat el seu director, Lamine Mbengue. La iniciativa ha començat aquest divendres a la sala El Siglo de Mercantic on un centenar de persones han gaudit dels plats, la moda i la música típiques d'aquest país africà. El col·lectiu organitza aquest projecte per reunir tots els senegalesos, però també per apropar-se a la població santcugatenca i incentivar així el procés de cohesió.

Una exposició de pintura ha estat la primera mostra que el col·lectiu d'artistes senegalesos ha acostat als santcugatencs. A continuació, s'ha projectat el documental 'Las semillas que el mar arrastra' i s'ha celebrat una conferència per difondre el perfil de l'immigrant senegalès i els projectes d'integració que estan portant a terme.

El director de 'La Caravana', Lamine Mbengue, ha explicat quin és l'objectiu del seu projecte.

Lamine Mbengue

La iniciativa ha plantat una llavor per a futurs intercanvis. Dóna la possibilitat de conèixer els senegalesos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El president de la Coordinadora de les Associacions Senegaleses de Catalunya, Abdoulaye Seck, ha assenyalat que aquestes experiències són beneficioses per a totes les comunitats.

Abdoulaye Seck

L'experiència és positiva. És una riquesa per a la ciutat i per a nosaltres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El santcugatenc i president de l'Associació Afro-Catalunya Rythmosphere, Abdoulaye Guisse, s'ha mostrat sorprès amb la resposta dels santcugatencs.

Abdulaye Guisse

La gent ha respost molt bé. Sóc de Sant Cugat i em sembla que aquesta és una bona iniciativa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El centenar d'assistents han degustat el suc de Baobab, el vi senegalès que no porta alcohol i han sopat el pla típic que s'elabora amb pollastre i arròs. Els comensals també han gaudit del concert de percussió dels artistes de 'La Caravana' i de la desfilada de moda que ha exhibit els vistosos vestits que porten les dones senegaleses.