Sant Cugat demana a Red Eléctrica el soterrament total de la nova línia d'alta tensió


  • Comparteix:

Imatge de l'actual línia d'alta tensió, al seu pas per Sant Cugat

Imatge de l'actual línia d'alta tensió, al seu pas per Sant Cugat

L'Ajuntament reclama a Red Eléctrica el soterrament total de la nova línia d'alta tensió que té projectada la companyia i que enllaçaria Terrassa amb Sant Cugat. L'equip de govern també demana mesures correctives per pal·liar l'impacte ambiental de la infraestructura. El projecte és ara sobre la taula de la Generalitat, que ha sol·licitat als ajuntaments afectats que opinin sobre l'expedient.

La línia, inclosa en el programa d'inversions 2008-2016 de Red Eléctrica, dibuixa un traçat que sortiria de la subestació de Mas Figueras, a l'N-150 a Terrassa, i arribaria fins a la subestació de Sant Cugat. El projecte preveu un tram de traçat aeri que passaria per la zona forestal de Can Camps, que connecta amb la zona protegida de la serra de Galliners.

L'equip de govern demana, però, que la totalitat del traçat sigui soterrat, amb la precaució prèvia, això sí, de fer prospeccions arqueològiques a la zona del Camí dels Monjos, que té un alt valor cultural. A més, es demanen mesures correctores per minimitzar l'impacte de la infraestructura sobre l'entorn i la fauna. El govern municipal també troba que el projecte de Red Eléctrica no està prou detallat en alguns aspectes tècnics.

La tramitació del projecte és ara a mans de la direcció general d'Energia i Mines de la Generalitat, que ha sol·licitat a l'Ajuntament un informe referent a l'expedient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.