L'Ateneu activa la cooperació juvenil al centre que té a Sant Marta, Colòmbia


  • Comparteix:

Façana de l'Ateneu Santa Marta, ubicat al nord de Colòmbia

Façana de l'Ateneu Santa Marta, ubicat al nord de Colòmbia

L'Ateneu santcugatenc ha iniciat els tràmits per al desenvolupament de programes de cooperació de joves de la ciutat a Colòmbia. L'entitat programarà estades d'un mínim de dos mesos a l'Ateneo de Santa Marta, situat al nord del país, per dinamitzar l'activitat juvenil a la zona. Els participants passaran un procés de selecció i formació específica, i formaran part, de manera temporal, de l'organització de l'Ateneu colombià.

Emmarcat dins el programa de Cooperació Internacional dels Ateneus de Colòmbia, l'Ateneu santcugatenc enceta a Santa Marta la promoció d'iniciatives per a joves colombians després de la instauració de tres ateneus al país sudamericà. L'entitat prepararà en els propers mesos un equip d'entre tres i sis joves de la nostra ciutat per fer un primer contacte amb la zona.

Ho explica el president de l'Ateneu santcugatenc, Ramon Pros.

Ramon Pros

Volem que els joves tinguin l'oportunitat de desenvolupar tasques de cooperació a la mateixa comunitat colombiana.



Pros ha afegit que l'entitat estendrà properament la seva acció a la resta d'ateneus colombians, ubicats a Macondo i Kankuamo.

D'altra banda l'Ateneu ha anunciat un canvi en la seva organització que passa pel tancament del Casal del Barri, situat a l'Avinguda Cerdanyola. Aquesta acció ha comportat el trasllat dels seus usuaris a les seus de la plaça Pep Ventura. El local del carrer Sant Bartomeu dedicarà la seva activitat a projectes de cooperació a Colòmbia i a l'acollida de la població d'aquest país, resident a la ciutat.

Pros afirma que l'espai estarà coordinat per la Fundació dels Ateneus de Colòmbia.

Ramon Pros

Degut a la situació actual, l'Ateneu ha tingut la necessitat de reestructurar la seva presència a la ciutat.




Els projectes de cooperació a Colòmbia promoguts per l'Ateneu compten amb el suport de l'Associació Juvenil Soca-rel de Catalunya i el Casal de Joves Torreblanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.