Comencen les obres per bombar les aigües residuals de Can Borrull a la depuradora de Vallvidrera


Temes relacionats

Pas endavant per la millora urbana de Can Borrull, tres anys després de la legalització (18/mai/10)

El Pla de Millora Urbana de Can Borrull preveu una solució provisional i una definitiva als abocaments (14/mai/10)

Els veïns de Can Borrull obren la porta a denunciar l'Ajuntament si aquest no els ajuda a deixar de contaminar la riera (14/mai/10)

Els partits polítics veuen bé que els veïns assumeixin part dels costos per deixar d'abocar aigües residuals a la riera de Vallvidrera ( 5/mai/10)

Els veïns de Can Borrull es veuen incapaços d'assumir els costos per deixar d'abocar aigües residuals ( 4/mai/10)

L'Ajuntament demana als veïns de Can Borrull que apliquin mesures per evitar els abocaments a la riera ( 3/mai/10)

El tram de Can Borrull de la riera de Vallvidrera està contaminat, segons l'associació El Mussol ( 1/abr/10)

Els veïns de Can Borrull celebren la legalització del barri amb un dinar popular (12/mar/07)


  • Comparteix:

Depuradora de Vallvidrera, ubicada a Barcelona

Depuradora de Vallvidrera, ubicada a Barcelona

L'Ajuntament ha iniciat els treballs per bombar de forma provisional les aigües residuals de Can Borrull fins a la depuradora de Vallvidrera, a Barcelona, per evitar que s'aboquin directament a la riera. La mesura, acordada amb l'Entitat Metropolitana de Sanejament, permetrà resoldre el problema en les properes setmanes davant la negativa dels veïns del barri a fer-se càrrec de les mesures que els havia demanat l'Ajuntament. L'equip de govern no ha aclarit encara si la canonada que aboca les aigües fecals a la riera la va construir el propi consistori l'any 1992, com denuncien alguns veïns.

En un comunicat, l'equip de govern assegura que 'el consistori sospita que s'estan produint abocaments a la riera' la setmana passada, després d'haver-se exhaurit el termini de 15 dies donat als veïns per incorporar mesures de depuració d'aigües. Davant la negativa d'alguns dels veïns a assumir el cost d'aquestes mesures, l'Ajuntament ha optat per avançar-se i ha iniciat ja els treballs per bombar, amb un sistema provisional, les aigües residuals de tot el barri fins a la depuradora de Vallvidrera, al terme de Barcelona. Les obres, que es fan conjuntament amb l'Entitat Metropolitana de Sanejament, van iniciar-se dimecres de la setmana passada i es preveu que finalitzin en poques setmanes.

En paral·lel, l'Ajuntament manté converses amb l'Entitat Metropolitana de Sanejament i l'Agència Catalana de l'Aigua per construir l'estació definitiva de bombatge de les aigües brutes a la depuradora de Vallvidrera, que quan estigui construïda substituirà el sistema provisional.

L'equip de govern no ha aclarit encara si la canonada que aboca les aigües fecals de Can Borrull directament a la riera la va construir el propi Ajuntament l'any 1992, com denuncien alguns veïns.



  • Comparteix:

COMENTARIS

bombejar: tirar bombes, bombardejar. bombar: treure o transportar amb una bomba (aigua o qualsevol altre fluid) Necessiteu assessorament lingüístic? Nivell D

Xavier Miralles. Enviat el 24/mai/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.