Es rebaixen les multes de trànsit si el pagament es fa abans del 20è dia


  • Comparteix:

La nova legislatura s'aplicarà dimarts vinent

La nova legislatura s'aplicarà dimarts vinent

Les multes de trànsit costaran la meitat si l'afectat paga en els primers 20 dies. La mesura, que forma part de la nova Llei de Seguretat Vial que ha aprovat la Direcció General de Trànsit, permet als infractors abonar l'import al mateix moment que s'imposa la sanció, ja sigui en metàl·lic o en targeta de crèdit. La llei, que entrarà en vigor aquest dimarts, ha eliminat la suspensió del carnet de conduir entre un i tres mesos en cas d'infraccions greus.

A partir de dimarts vinent, les multes per denúncies lleus costaran fins a 100 euros, les denúncies greus 200 euros i les més greus 500 euros. A més, es castigarà amb una multa de 6.000 euros aquells conductors que viatgin amb un detector de radars instal·lat al vehicle.

Aparcar en una plaça de discapacitats i permetre que condueixi una persona sense carnet passen a ser infraccions greus, però no comportaran una pèrdua de punts, mentre que els ciclistes que circulin sense llums ni elements reflectants seran sancionats. Amb la nova legislació, cada grau d'infracció tindrà un cost fix independentment del tipus de delicte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.