El CPA s'hipotecarà per retornar de cop els 216.000 euros del deute amb Promusa


Temes relacionats

Ajuntament i CPA acorden el pagament de l'IVA retornat per Hisenda a l'entitat ( 7/mai/10)

L'alcalde exigeix el retorn de l'IVA del CPA a Promusa, però ofereix flexibilitat per liquidar el deute ( 3/mai/10)

El president del CPA admet que va ser un 'error' no retornar a Promusa els 68.000 euros cobrats d'Hisenda (28/abr/10)

L'equip de govern reclama al CPA l'IVA de la construcció de la nova seu de l'entitat (28/abr/10)

El CPA va ingressar 68.000 euros d'IVA retornat per Hisenda, però no els ha transferit a Promusa (26/abr/10)

L'oposició demana informació i solucions a l'equip de govern sobre el 'cas CPA' (24/abr/10)

El CPA es nega a pagar l'IVA de la seva seu, tot i haver subscrit un conveni amb l'Ajuntament per assumir-lo (23/abr/10)


  • Comparteix:

El Centro Popular Andaluz (CPA) demanarà una hipoteca a llarg termini per liquidar en un sol pagament el deute de 216.000 euros contret amb Promusa per l'IVA generat per la construcció de la seu de l'entitat. En una entrevista a Cugat.cat, el president del CPA, Antonio Rodríguez, ha dit que espera tancar l'operació en un mes i deixar enrere un episodi que ha enterbolit les relacions de l'entitat andalusa amb l'Ajuntament. Rodríguez ha reiterat que els 68.000 euros cobrats en concepte d'IVA retornat per Hisenda s'han destinat íntegrament a fer reparacions i millores a l'edifici.

L'opció de retornar de cop la totalitat del deute compta amb el suport de l'assemblea de socis de l'entitat, que s'ha reunit aquest diumenge per abordar aquest tema. Aquesta posició modifica l'acord a què van arribar el CPA i l'Ajuntament, que passava per retornar de forma immediata els 68.000 euros ja cobrats i transferir la resta del deute a terminis. El president del CPA, Antonio Rodríguez, ha donat els detalls de l'operació en una entrevista a Cugat.cat.

Antonio Rodríguez

Saldem el deute complet i ens fem una hipoteca a molt llarg termini, a 40, 50 o 60 anys.



En aquests moments, l'Ajuntament està auditant les factures que, segons el CPA, demostren que els 68.000 euros retornats per Hisenda s'han gastat en fer reparacions i millores a la seu. Rodríguez espera que Promusa descompti aquesta quantitat del deute total de l'entitat amb l'empresa municipal d'habitatge.

Antonio Rodríguez

Tot ha anat a parar a millores en l'edifici del CPA. Promusa ha de fer la valoració de les factures i decidir què descompta del deute total.




Rodríguez ha apostat per deixar enrere aquest episodi, que ha obstaculitzat les relacions entre l'entitat i l'Ajuntament, i ha explicat que el CPA s'ha de tornar a centrar en la seva tasca cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.