El CPA s'hipotecarà per retornar de cop els 216.000 euros del deute amb Promusa

Societat

Publicat el 31/mai/10 per Miquel Herrada

El Centro Popular Andaluz (CPA) demanarà una hipoteca a llarg termini per liquidar en un sol pagament el deute de 216.000 euros contret amb Promusa per l'IVA generat per la construcció de la seu de l'entitat. En una entrevista a Cugat.cat, el president del CPA, Antonio Rodríguez, ha dit que espera tancar l'operació en un mes i deixar enrere un episodi que ha enterbolit les relacions de l'entitat andalusa amb l'Ajuntament. Rodríguez ha reiterat que els 68.000 euros cobrats en concepte d'IVA retornat per Hisenda s'han destinat íntegrament a fer reparacions i millores a l'edifici.

L'opció de retornar de cop la totalitat del deute compta amb el suport de l'assemblea de socis de l'entitat, que s'ha reunit aquest diumenge per abordar aquest tema. Aquesta posició modifica l'acord a què van arribar el CPA i l'Ajuntament, que passava per retornar de forma immediata els 68.000 euros ja cobrats i transferir la resta del deute a terminis. El president del CPA, Antonio Rodríguez, ha donat els detalls de l'operació en una entrevista a Cugat.cat.

Antonio Rodríguez

Saldem el deute complet i ens fem una hipoteca a molt llarg termini, a 40, 50 o 60 anys.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




En aquests moments, l'Ajuntament està auditant les factures que, segons el CPA, demostren que els 68.000 euros retornats per Hisenda s'han gastat en fer reparacions i millores a la seu. Rodríguez espera que Promusa descompti aquesta quantitat del deute total de l'entitat amb l'empresa municipal d'habitatge.

Antonio Rodríguez

Tot ha anat a parar a millores en l'edifici del CPA. Promusa ha de fer la valoració de les factures i decidir què descompta del deute total.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Rodríguez ha apostat per deixar enrere aquest episodi, que ha obstaculitzat les relacions entre l'entitat i l'Ajuntament, i ha explicat que el CPA s'ha de tornar a centrar en la seva tasca cultural.