Sant Cugat acollirà la 1a edició a l'Estat espanyol de la cursa solidària d'Intermón Oxfam


  • Comparteix:

Trailwalker de Hong Kong del 2004 / Font: Intermón Oxfam

Trailwalker de Hong Kong del 2004 / Font: Intermón Oxfam

Sant Cugat serà l'escenari de la cursa solidària Trailwalker que Intermón Oxfam organitza per primer cop a l'Estat espanyol. Aquest esdeveniment esportiu i solidari que acullen anualment nombrosos països del món aterrarà a la ciutat el maig del 2011 per recórrer la ruta senderista '3 Monts', que passa per Sant Cugat i uneix els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i Montserrat. Els corredors, amb la seva participació i recerca d'espònsors, recaptaran fons pels projectes que l'ONG duu a terme.

Els participants hauran de recórrer 100 quilòmetres a peu en grups de quatre persones en un temps màxim d'un dia i mig.

El coordinador de la secció local d'Intermón Oxfam, Antoni Marimon, explica quin és l'objectiu d'aquesta cursa que es farà per primer cop a l'Estat espanyol i que discorrerà per Sant Cugat.

Antoni Marimon

No és tant la cursa com la recaptació de fons. És una distància similar a la que fan als països del sud per tenir cobertes les seves necessitats mínimes.



El desafiament físic s'uneix d'aquesta manera amb una iniciativa solidària. Marimon ha explicat a Cugat.cat com es fa la recaptació de fons per a l'entitat.

Antoni Marimon

La gent s'hi apunta i s'han de buscar espònsors. Aquests donen fons per a les ajudes d'Intermón Oxfam.



A països com Holanda, la proposta ha superat els 300.000 euros recaptats. La Trailwalker es va celebrar per primer cop a Hong Kong i des de llavors s'ha estès a països com Gran Bretanya, Austràlia, Nova Zelanda, Japó, Bèlgica i Canadà, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.