Sant Cugat acollirà la 1a edició a l'Estat espanyol de la cursa solidària d'Intermón Oxfam

Trailwalker de Hong Kong del 2004 / Font: Intermón Oxfam

Societat

Publicat el 1/jun/10 per Anna Gonzalez

Sant Cugat serà l'escenari de la cursa solidària Trailwalker que Intermón Oxfam organitza per primer cop a l'Estat espanyol. Aquest esdeveniment esportiu i solidari que acullen anualment nombrosos països del món aterrarà a la ciutat el maig del 2011 per recórrer la ruta senderista '3 Monts', que passa per Sant Cugat i uneix els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i Montserrat. Els corredors, amb la seva participació i recerca d'espònsors, recaptaran fons pels projectes que l'ONG duu a terme.

Els participants hauran de recórrer 100 quilòmetres a peu en grups de quatre persones en un temps màxim d'un dia i mig.

El coordinador de la secció local d'Intermón Oxfam, Antoni Marimon, explica quin és l'objectiu d'aquesta cursa que es farà per primer cop a l'Estat espanyol i que discorrerà per Sant Cugat.

Antoni Marimon

No és tant la cursa com la recaptació de fons. És una distància similar a la que fan als països del sud per tenir cobertes les seves necessitats mínimes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El desafiament físic s'uneix d'aquesta manera amb una iniciativa solidària. Marimon ha explicat a Cugat.cat com es fa la recaptació de fons per a l'entitat.

Antoni Marimon

La gent s'hi apunta i s'han de buscar espònsors. Aquests donen fons per a les ajudes d'Intermón Oxfam.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




A països com Holanda, la proposta ha superat els 300.000 euros recaptats. La Trailwalker es va celebrar per primer cop a Hong Kong i des de llavors s'ha estès a països com Gran Bretanya, Austràlia, Nova Zelanda, Japó, Bèlgica i Canadà, entre d'altres.