Sant Cugat protagonitza un multitudinari últim adéu a l'actriu i directora de teatre Sílvia Servan


Temes relacionats

Mor l'actriu i directora teatral Sílvia Servan ( 4/jun/10)

El món del teatre recorda la vocació pedagògica i la passió per l'escena de Sílvia Servan ( 4/jun/10)

La ciutat reconeix la humanitat i el compromís social de Sílvia Servan ( 4/jun/10)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha acomiadat per darrer cop l'actriu i directora de teatre Sílvia Servan en un funeral on ha assistit més d'un miler de persones. Familiars, coneguts, personalitats del món del teatre i alumnes han recordat aquest dissabte la figura de Sílvia Servan i han destacat la seva trajectòria marcada per l'objectiu de fer arribar el teatre als sectors socials més exclosos. Servan ha mort aquest dijous a l'edat de 38 anys després de patir una llarga malaltia.

Familiars, coneguts i amics s'han reunit aquest dissabte per donar l'últim adéu a l'actriu, directora de teatre i professora Sílvia Servan en una cerimònia multitudinària al Monestir. Tal com Servan havia demanat, l'acte ha comptat amb la lectura d'un poema de Federico García Lorca i la lletra d'una cançó que havia escrit l'actriu.

Personalitats del món del teatre com Pepe Sanchís i Glòria Rognoni i alumnes han coincidit en destacar la humanitat de Sílvia Servan i la seva voluntat de fer arribar l'essència del teatre als seus alumnes.

Assistents

Vaig estimar el teatre gràcies a ella. / Era una magnífica actriu. / Va triar la part difícil del teatre, i això és el màxim valor.


Actualment, Servan dirigia els tallers teatrals de La Unió, tallers de teatre social i terapèutic i també havia treballat a centres penitenciaris i amb discapacitats psíquics. Com a actriu, va participar en diversos muntatges teatrals estrenats a Barcelona i rodalies i el 1995 va formar la seva pròpia companyia amb muntatges com 'Trilogia de Minyones' i diversos espectacles poètics en homenatge a Lorca, Alberti i Guillén, entre d'altres.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha definit així la figura de Sílvia Servan. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Escura

Deixa un llegat extraordinari. Desprenia humanitat per totes bandes. Tenia un compromís social inqüestionable.


Fa prop d'un mes, Servan va anunciar que estava escrivint les seves memòries. Segons la pròpia autora, el text representa un recull de la seva vida des que va néixer fins a l'actualitat. La finalitat de l'escrit era donar a conèixer les seves vivències, que integren episodis amorosos, familiars i laborals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.