Més de 3.000 professionals públics de la ciutat estan cridats avui a la vaga


Temes relacionats

Els serveis mínims a Cugat.cat mantenen actiu el 50% del servei de notícies ( 8/jun/10)


  • Comparteix:

Els sindicats fan una crida als treballadors públics en contra de les retallades decretades per les administracions per fer front al dèficit

Els sindicats fan una crida als treballadors públics en contra de les retallades decretades per les administracions per fer front al dèficit

La jornada de vaga del sector públic convocada avui pels sindicats afecta més de 3.000 treballadors municipals, nacionals i estatals de la ciutat, segons el càlcul aproximat realitzat per Cugat.cat. El personal de la funció pública està cridat a manifestar el seu rebuig al pla d'ajust decretat per l'Estat espanyol i a la retallada en els sous aprovada per les diferents administracions. El sector públic representa gairebé un 10% del sector econòmic santcugatenc. Per garantir el funcionament bàsic durant la vaga, les administracions han decretat serveis mínims.

El consistori garanteix amb els serveis mínims l'obertura dels centres cívics, les escoles, els serveis socials, la Biblioteca del Mil·lenari, les oficines d'atenció ciutadana, el Museu, la Casa Aymat i la Casa de Cultura. Tot i que l'Ajuntament garanteix l'accés físic a tots aquests serveis, el consistori no pot assegurar que aquests es prestin amb normalitat, és a dir, que el personal municipal que no està inclòs en els serveis mínims ocupi el seu lloc de treball.

Ho ha explicat el regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Hem garantit uns serveis mínims que permetin accedir als edificis públics municipals. El servei dependrà dels funcionaris.


Els cossos de seguretat, com la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, que no tenen dret a vaga, reforçaran el seu servei en previsió de possibles incidents durant la jornada.

El sindicat CGT i el Sindicat de Funcionaris de la Policia (SFP) han donat llibertat de vaga, però consideren que la convocatòria oblida alguns dels col·lectius més perjudicats per les retallades per la crisi, com els aturats i els pensionistes. Per això, tots dos sindicats han organitzat per avui una assemblea oberta amb l'objectiu de recollir opinions sobre la despesa de diner públic i elaborar un manifest conjunt entre tots els treballadors del consistori.

De la seva banda, CCOO i UGT esperen que la convocatòria sigui secundada com a mínim pel 40% dels professionals públics municipals. Pepe García és el secretari general de CCOO a l'Ajuntament.

Pepe García

Un 40% que digui que no vol aquest decret i que no vol continuar amb la línia d'aquest govern seria suficient.


La Generalitat també ha decretat serveis mínims, que en el cas dels hospitals i els Centres d'Atenció Primària (CAP) garantiran el servei d'urgències. Només funcionaran aquelles consultes de metges que no se sumin a la vaga.

A Valldoreix, el servei administratiu de l'EMD funcionarà amb normalitat, igual que el Centre d'Alt Rendiment (CAR), que no secunda la convocatòria.

Altres serveis com l'Arxiu Nacional de Catalunya i el Centre de Restauració Béns Mobles de la Generalitat no han decretat serveis mínims, però preveuen normalitat en el funcionament.

Correus tampoc té decretats serveis mínims i es preveu que el servei funcioni amb normalitat. Recordem que per aquest dijous hi ha convocada una vaga específica del sector.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.