L'historiador santcugatenc José Fernando Mota repassa la història de CCOO en el seu nou llibre


  • Comparteix:

L'historiador santcugatenc José Fernando Mota

L'historiador santcugatenc José Fernando Mota

L'historiador santcugatenc José Fernando Mota presenta avui el seu nou llibre 'Mis manos mi capital. Els treballadors de la construcció, les CCOO i l'organització de la protesta de la Gran Barcelona'. L'acte serà a la seu de CCOO de Catalunya a Barcelona a les sis de la tarda i comptarà amb la presència del director de l'Arxiu Històric de CCOO de Catalunya, Javier Tébar, i el secretari general de la Federació de la Construcció i Fusta, Miguel Peláez. El llibre és el segon d'una trilogia dedicada a la història del sindicat des de diferents sectors econòmics.

El llibre explica com s'organitzaven els obrers de la construcció sota el règim franquista, com els treballadors estructuraven les protestes i a quines condicions laborals estaven sotmesos.

L'autor de l'obra, el santcugatenc José Fernando Mota, explica a Cugat.cat el paper de CCOO durant la dictadura i la transició.

José Fernando Mota

CCOO d'abans, entès com a moviment socio-polític, va ser l'organització que més va laminar el franquisme


L'obra, que recorda les tres grans vagues del sector de la construcció entre el 1975 i el 1977, pretén rescatar el testimoni de molts obrers anònims que van ser agents actius en la lluita contra el franquisme.

'Mis manos mi capital. Els treballadors de la construcció, les CCOO i l'organització de la protesta de la Gran Barcelona' és el segon volum de tres llibres que fan un recorregut per la història del sindicat a través del sector tèxtil, la construcció i la banca, projecte amb què actualment treballa l'historiador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.