La necessitat de beques menjador es dispara un 115% en tres anys


  • Comparteix:

Les ajudes les finança el Consell Comarcal i l'Ajuntament les amplia perquè arribin a més famílies

Les ajudes les finança el Consell Comarcal i l'Ajuntament les amplia perquè arribin a més famílies

L'Ajuntament ha rebut 787 sol·licituds de beques menjador pel curs vinent. La xifra suposa un augment del 17% respecte al curs passat, tot i que la dada és provisional perquè ara cal validar les sol·licituds i durant el curs n'arribaran de noves que també caldrà satisfer. El nombre de famílies santcugatenques que demanen aquesta ajuda, finançada pel Consell Comarcal i complementada per l'Ajuntament, ha crescut un 115% en els últims tres anys a causa de la crisi econòmica.

L'augment més important es va detectar l'any passat, quan el nombre d'ajudes concedides va créixer un 82% respecte al curs anterior. L'equip de govern esperava rebre un veritable allau de peticions de cara al curs vinent a causa de la crisi econòmica, però la xifra ha augmentat un moderat 17%, situant-se en 787 sol·licituds provisionals, que encara s'han de validar i que durant el curs podrien multiplicar-se per l'arribada de nous infants als centres educatius de Sant Cugat. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, apunta els possibles motius d'aquest increment moderat. Són declaracions a Cugat.cat.

Carmela Fortuny

Ens pensàvem que hi hauria més peticions. Sembla que les famílies han trobat altres maneres de cobrir la despesa, com ara que els nens vagin a dinar a casa.


Les ajudes les finança el Consell Comarcal del Vallès Occidental, però l'Ajuntament les amplia amb la bossa de contingència dels pressupostos municipals perquè arribin a famílies que no complirien els requisits marcats pel Consell Comarcal. A més, el consistori dedicarà una subvenció de 112.000 euros de la Diputació de Barcelona a augmentar els recursos per a les beques menjador. L'any passat, les administracions van destinar un total de 178.000 euros a finançar aquests ajuts a Sant Cugat.

Fortuny ha explicat que enguany l'equip de govern ha universalitzat la comunicació sobre l'existència de les beques menjador per evitar que famílies que les necessiten en quedin fora per desconeixement.

Carmela Fortuny

Per primera vegada s'ha fet una convocatòria i comunicació pública. No hem de prestar serveis socials només als que ja han entrat al sistema.



El pressupost municipal inclou aquest any una bossa de contingència de 700.000 euros per cobrir necessitats socials derivades de la crisi. Una part d'aquests diners es destinarà a ampliar les beques menjador als centres educatius públics i concertats de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.