L'ANC manté el caràcter familiar en la seva 15a jornada de portes obertes


  • Comparteix:

Arxui Nacional de Catalunya

Arxui Nacional de Catalunya

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) s'ha apropat al gruix dels ciutadans remarcant el caràcter familiar de la jornada de portes obertes que enguany ha arribat a la seva 15a edició. Més de 350 persones han passat per l'equipament al llarg d'aquest dissabte i han pogut conèixer de primera mà el funcionament i els documents dels què disposa. Els responsables de la jornada s'han mostrat satisfets per l'afluència de públic, que s'ha mantingut en la línia dels darrers anys.

Les jornades de portes obertes han comptat amb un record al carisma de Francesc Macià amb l'exposició 'Entre el carisma i l'entusiasme'. La mostra, s'ha configurat amb una trentena de fotografies que situen l'expresident Francesc Macià en una sèrie de visites arreu de Catalunya entre els anys 1931 i 1933. La presentació del llibre 'Un poble del compte Urgell: Alberola' a càrrec del seu autor, Xavier Mora, i un homenatge a la figura del rei Martí l'Humà commemorant els 600 anys de la seva mort són altres de les activitats que han servit per celebrar la cita anual de l'arxiu.

En la seva 15a edició el responsable de l'àrea d'Acció Cultural de l'Arxiu Nacional, Francesc Olivé, ha remarcat el caràcter familiar de la cita. Enguany, un taller de restauració ha permès als més petits endinsar-se en aquest sector d'una manera lúdica. Una quarantena de nens han seguit l'activitat.

Francesc Oliver

L'afluència de persones ha seguit la línia d'altres anys. Enguany hem comptat amb el taller de restauració com a novetat pels més petits.



Olivé també s'ha mostrat satisfet perquè la jornada ha permès apropar l'Arxiu Nacional al gruix dels ciutadans.

Francesc Olivé

La valoració és positiva perquè aconseguim donar a conèixer un equipament cultural que no és tan conegut com un museu.









La cita s'ha emmarcat en la Setmana Internacional dels Arxius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.