Francesc Baltasar: 'Garantim les infraestructures de defensa del bosc davant del risc d'incendis'


  • Comparteix:

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, assegura en una visita als boscos de la serra de Collserola que el 90% de les infraestructures de prevenció d'incendis està a punt per l'inici de la campanya, que ha començat aquest dimarts. El titular de Medi Ambient de la Generalitat ha destacat que des del 8 de març, dia de la nevada que va afectar tot el país, ja s'han obert a la demarcació de Barcelona 287 quilòmetres de camins i s'han recuperat 4.246 hectàrees. Al conjunt de Catalunya, han treballat 155 brigades de 53 empreses forestals.

Aquest dimarts 15 de juny ha començat la campanya de prevenció d'incendis. Per aquest motiu, el conseller de Medi Ambient ha visitat els treballs que estan duent a terme les brigades a la serra de Collserola. Francesc Baltasar ha destacat que les tasques de neteja han permès executar un 87,5% dels treballs en les infraestructures de prevenció d'incendis afectades per la nevada del març.

Francesc Baltasar

Hem fet una part molt important de la feina que ens havíem marcat a partir del 8 de març. Era garantir les infraestructures de defensa del bosc davant dels incendis. Ara continuem treballant.



A Catalunya s'han netejat 11.688 hectàrees de les prop de 148.000 que van quedar afectades i, a més, s'han obert més de 850 quilòmetres de pistes. Pel que fa a la demarcació de Barcelona, s'han netejat 4.246 hectàrees i obert 287 quilòmetres de camins.

Baltasar ha explicat que coincidint amb l'inici de la campanya de prevenció d'incendis també s'han començat a repartir els vuit milions d'euros destinats a la neteja de boscos de particulars.

El conseller ha remarcat que, tot i les feines que s'han fet fins ara, els boscos encara no estan totalment nets.

Francesc Baltasar

Vull deixar molt clar que això no vol dir que tot el bosc està en perfectes condicions. Jo vaig assegurar dos anys de feina.



Baltasar ha dit que al conjunt del país han treballat 620 treballadors contractats per les 53 empreses forestals que han dut a termes les tasques de neteja. En total, hi hagut a tot Catalunya 155 brigades forestals.

El conseller de Medi Ambient ha visitat els treballs que s'estan fent als boscos de la serra de Collserola, concretament, ha visitat un punt a cavall entre Sant Cugat i Molins de Rei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.