La Plataforma Cívica per la defensa de Collserola demana que no es legalitzin les cases de Can Borrull


  • Comparteix:

La Plataforma Cívica per la defensa de Collserola vol que l'Ajuntament aturi la modificació del PGM al sector de Can Borrull. La plataforma fonamenta les seves reivindicacions en un informe del Consorci de Collserola, desfavorable al pla per aquesta zona aprovat inicialment el passat mes de setembre.

La Plataforma apel·la al compromís expressat per tots els partits locals per augmentar el grau de protecció de Collserola. Segons aquest grup, l'informe que el Consorci de Collserola ha enviat a l'Ajuntament demostra que aquesta modificació del PGM és incompatible amb la preservació de l'espai natural. Segons Lluís Llerena, les cases de Can Borrull es van construir il·legalment a uns espais programats com zona forestal, i legalitzar-les comportaria un seguit d'agressions a la serra:

Lluís Llerena

A Collserola hi ha moltes cases il·legals, i si es comença a legalitzar-les, també s'han d'ampliar els camins, el clavegueram i altres serveis


L'informe del Consorci de Collserola remarca que la modificació no es pot tirar endavant perquè aquest sector afecta els municipis de Sant Cugat i Barcelona, amb criteris d'ordenació diferents. Segons Llerena, el propi informe assenyala que la modificació del PGM suposaria perdre més d'una hectàrea de parc forestal:

Lluís Llerena

Una banda afecta una gran superfície forestal, i si es consoliden els seus habitatges s'establirà un precedent important


Recordem que, el passat setembre, l'Ajuntament va aprovar inicialment la modificació del PGM com a primer pas per legalitzar els habitatges de Can Borrull, situat a les dues bandes de la carretera de Vallvidrera. El PGM del 76 cataloga el barri com a zona forestal, però l'Ajuntament vol convertir-ho en zona urbana, sense permetre que es facin noves edificacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.