Gairebé 300 persones participen en un simulacre d'accident al túnel de Vallvidrera


  • Comparteix:

Moment del simulacre als Túnels de Vallvidrera / Foto: Protecció Civil de Catalunya

Moment del simulacre als Túnels de Vallvidrera / Foto: Protecció Civil de Catalunya

Gairebé 300 persones han participat la matinada de dimarts a dimecres en un simulacre d'accident al túnel de Vallvidrera, a l'autopista C-16. El simulacre, organitzat per la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'empresa concessionària de la via, Tabasa, ha servit per comprovar i avaluar el bon funcionament del Pla d'Autoprotecció de Tabasa. Durant les tres hores que ha durat l'operació també s'ha volgut comprovar la coordinació amb els grups que han actuat, com Mossos d'Esquadra, Policia Local de Sant Cugat, Guàrdia Urbana de Barcelona, SEM i Creu Roja, entre d'altres. Mira el simulacre a Cugat tv

El simulacre ha consistit en un xoc frontal entre un turisme i un microbus causat per l'accident previ d'un vehicle que ha quedat aturat obstaculitzant el pas. Al cap d'uns minuts, el primer turisme s'ha incendiat i també s'ha produït una fuita de combustible de l'autocar, la qual cosa ha fet necessari que totes les persones que es trobaven a l'interior del túnel hagin estat evacuades ràpidament.

L'exercici s'ha fet de matinada per no afectar de forma significativa al trànsit, però ha simulat un accident en un dia laborable al matí, amb dos carrils oberts direcció Sant Cugat i un carril obert direcció Barcelona, i un trànsit aproximat de 800 vehicles per hora cap a Barcelona i 1.100 vehicles per hora en sentit cap a la nostra ciutat.

En l'escenari del simulacre s'han vist involucrats un microbus i dos vehicles, en els quals hi ha hagut dues suposades víctimes mortals i sis ferits greus, que han estat traslladats amb ambulància als centres hospitalaris més propers. També hi ha hagut turismes atrapats dins el túnel amb una quarantena de persones il·leses que han hagut de ser evacuades per les galeries del túnel. Totes les persones han actuat com a figurants en el simulacre i ningú no ha pres mal.

El director d'Explotació de Tabasa, Joan Almirall, ha qualificat l'operació d''èxit'.

Joan Almirall

El simulacre tenia com a objectiu comprovar els sistems d'emergència i la coordinació entre tots els agents. Tot ha anat molt bé, en conjunt ha estat un èxit.


En el simulacre han participat quatre camions de Bombers de Barcelona, dos vehicles de comandament i una ambulància, i uns 25 efectius in situ, a part de personal de la Sala Conjunta del Centre Gestor d'Emergències. Els Bombers de la Generalitat han participant amb set camions, tres vehicles de comandament i una ambulància, a més de 25 persones in situ i operadors de la Sala Regional i la Sala Central de Bombers.

Durant l'operació, a més, han estat presents 22 mossos d'esquadra i 22 policies de la Guàrdia Urbana de Barcelona, a més de dos membres del cos policial de la nostra ciutat. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha participat amb nou ambulàncies i 26 efectius.

A banda dels cossos operatius, també hi han participat un total de 17 operatius de l'empresa Tabasa amb nou vehicles lleugers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.