Els santcugatencs són líders en demanda de cursos de català del CNL a la comarca


  • Comparteix:

Sant Cugat és la ciutat de la comarca que més demanda els cursos de català del Consell del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Occidental (CNL), segons la presidenta d'aquesta institució, Maria del Mar Viera. L'organització ha fet un balanç positiu del curs durant la cloenda del programa, que l'entitat pública ha celebrat enguany a la nostra ciutat. El karaoke 'Encomana el català' ha servit per animar la festa de clausura i promoure l'ús del català en contextos en què els parlants acostumen a canviar de llengua.

La presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Occidental, Maria del Mar Viera, ha fet una valoració positiva de la situació en què es troba aquest projecte tot i el lleuger descens d'alumnes que han patit aquest curs, i que ha atribuit als temps de crisi. Viera ha destacat la gran demanda que reben a Sant Cugat.

Mar Viera

Sant Cugat és un dels nuclis importants, les seves xifres pugen la mitjana de tot el Consorci. A Sant Cugat s'oferten 37 cursos presencials i 78 a distància.


La plaça de l'Om s'ha omplert de curiosos que han gaudit del karaoke que la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat ha preparat per acomiadar els cursos d'aprenentatge de català i de voluntariat per a la llengua.

Els alumnes dels cursos i del Voluntariat per a la llengua, que han participat del xou fent molta gresca i comèdia, han fet un balanç molt positiu del que han après a les classes d'immersió lingüística.

Alumnes

Està molt bé per millorar el teu català. / M'agrada molt, tinc bons companys. / Interessants i necessaris per integrar-nos, estic molt contenta.


L'alcalde, Lluís Recoder, i la directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüística i vicepresidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Paquita Sanvicén, també han assistit a la festa de clausura, que enguany i de manera rotativa, ha tingut lloc a Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.