Les casetes de venda de petards ja estan instal·lades


  • Comparteix:

Ban de la Generalitat

Ban de la Generalitat

Ja estan instal·lades les casetes de venda de material pirotècnic a Sant Cugat. Els ciutadans es poden adreçar al carrer Carrasco i Formiguera de Coll Favà, a la plaça del Mil·lenari, al carrer Vallseca, al passeig del Roser i a la carretera de Rubí per comprar petards. La Generalitat aconsella no tirar coets amb les mans, no posar petards dins de cap totxana o qualsevol altre recipient i recollir la roba estesa dels terrats per evitar accidents durant les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere d'enguany.

Entre els consells més destacats hi ha la prohibició d'encendre petards prop de líquids inflamables, no tirar petards amb suports inestables ja que poden sortir en direcció inesperada i no dur petards a les butxaques.

L'Ajuntament ha publicat un ban adaptat a les necessitats de Sant Cugat que prohibeixen fer foc en terrenys forestals i a franges de 500 metres que els envolten. Per aquest motiu, el consistori recorda que la Floresta, les Planes i Valldoreix són zona d'aplicació d'aquesta normativa ja que són properes a zones forestals. A més, enguany, hi ha els agreujants de la nevada i la ventada de l'any passat, que han deixat massa forestal que podria propiciar les guspires.

Aprofitant les revetlles, la Generalitat i l'Agència de Protecció de la Salut han publicat diverses recomanacions per la conservació de les coques de Sant Joan. Cada llar ha de comprar les coques en un establiment autoritzat i fer-ho en funció de les possibilitats de conservar-les de què disposin. Per mantenir les coques de crema i nata en bon estat fins la nit de la revetlla cal guardar-les en fred i si s'han de fer distàncies llargues és millor comprar pastissos que puguin conservar-se a temperatura ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.