Sant Cugat, seu catalana de les celebracions del 65è aniversari de la líder birmana Aung San Suu Kyi


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha solidaritzat amb el poble birmà i concretament amb el 65è aniversari del naixement de la líder i Premi Nobel de la Pau, Aung San Suu Kyi. Una exposició fotogràfica, dues projeccions audiovisuals, un taller i la conferència del mestre budista birmà U Asin Sopaka han estat les propostes d'aquest dissabte per acostar als santcugatencs la problemàtica de l'estat asiàtic. La celebració, organitzada per la Xarxa Solidària de la ciutat i l'ONG Birmana por la Paz, s'ha completat amb un curs sobre la no violència, l'activisme i el canvi social a la manera birmana.

L'exposició fotogràfica 'Sala de parts Birmània', el taller 'Les paraules de la Pau' a càrrec d'Amics de l'Ofici de Viure i una projecció de la pel·lícula 'Més enllà de Rangún' i del documental nominat als Òscars 'Burma VJ' són els materials que han mostrat el conflicte birmà a la nostra ciutat.

La cita més destacada ha estat la visita del mestre budista U Asin Sopaka, un dels màxims líders de la revolució no violenta a Birmània, que ha ofert la conferència 'Necessitem esperança a Birmània'. El monjo ha explicat a Cugat.cat com poden ajudar els països occidentals al poble birmà.

U Asin Sopaka

És important que els països occidentals que tenen llibertat i democràcia la facin servir per ajudar aquells no que no la tenen.



La presidenta de l'entitat sense ànim de lucre Birmània por la Paz, Concha Pinós, ha explicat que han escollit Sant Cugat com a seu d'aquesta cita per la seva gran vinculació amb la pau. Pinós també ha centrat l'objectiu de la mostra en aconseguir que els assistents reflexionin sobre les seves accions personals per a que puguin començar així a ajudar a la resta del món.

Concha Pinós

Aquests dos dies volem reflexionar sobre el valor de les nostres accions i com a partir d'aquí podem construir la pau.




Els actes de celebració del 65è aniversari de la líder birmana Aung San Suu Kyi també han comptat un curs sobre el pensament polític de la Nobel de la Pau birmana a càrrec de U Asin Sopaka.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.