Aturades a Renfe per una protesta de CCOO i CGT


  • Comparteix:

L'estació de la ciutat es veurà afectada per l'aturada

L'estació de la ciutat es veurà afectada per l'aturada

Uns 15.000 treballadors de Renfe de tot l'Estat espanyol estan cridats aquest divendres a la vaga convocada pels sindicats CCOO i CGT. La protesta denuncia l'acord de desenvolupament professional signat per la companyia ferroviària i els sindicat de maquinistes CEMAF i UGT que entrarà en vigor el primer de juliol. L'aturada afecta la R7, que passa per la nostra ciutat. En compliment dels serveis mínims decretats per la Generalitat, circulen dos de cada tres trens a les hores punta i una tercera part dels combois la resta de la jornada.

Els sindicats CCOO i CGT consideren l'acord un 'atac als drets laborals dels treballadors ja que asseguren que 'flexibilitza la jornada laboral, les funcions i les classificacions dels treballadors'. A més, afirmen que no presenta garanties en els contractes laborals en matèria de qualitat ni de conciliació de la vida laboral i la familiar.

El secretari general del sector ferroviari de Barcelona de CCOO, Cristóbal Cobo, ha explicat a Cugat.cat que es tracta de l'atac laboral més important en els darrers 30 anys de negociació col·lectiva. Aquests són els seus arguments.

Cristóbal Cobo

L'acord no contempla cap compromís d'ocupació de cara al futur, no afecta tothom per igual, no hi ha equitat interna i crea un sistema retributiu totalment desequilibrat.



Els convocants de la protesta també critiquen que els serveis mínims decretats en l'anterior convocatòria de vaga de fa tres setmanes van ser 'abusius'. El ministeri de Foment va obligar a què més d'un 80% dels treballadors convocats a la vaga, uns 300, haguessin de treballar.

Aquesta convocatòria afecta 2.500 treballadors a Catalunya, 1.800 d'ells a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.