L'Ajuntament substituirà els plàtans del Monestir per lledoners

Aspecte actual del passeig Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li, Joan

Societat

Publicat el 24/jun/10 per Marc Sala / Marc Texidó

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament prepara una reforma a fons dels jardins del Monestir que implicarà la substitució dels plàtans del passeig de l'Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li, Joan per lledoners. L'actuació, que també contempla la recuperació del traçat de l'antiga muralla, busca facilitar una millor visió del monument. Els treballs que han de canviar la fesomia de l'entorn del Monestir començaran el mes vinent i s'allargaran fins a final d'any. El cost de la reforma suma 261.600 euros finançats amb el Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) del govern espanyol.

L'Ajuntament considera necessària una reordenació de la vegetació dels jardins per millorar la visibilitat i l'aspecte del monument, així com per compatibilitzar-lo amb els seus usos socials. Les mesures volen recuperar les masses d'arbres i arbustos envellides i deteriorades, arranjar els paviments i elements arquitectònics de contenció, i delimitar i millorar les instal·lacions d'infraestructures bàsiques i els elements de mobiliari i senyalització.

Un dels canvis passa per la substitució dels plàtans per lledoners, una mesura que permetrà millorar la visió del Monestir des de la banda sud i i est. Ho ha explicat a Cugat.cat la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

Els plàtans estaven en un estat molt deteriorat. Aprofitant que s'havien de canviar, s'ha buscat un arbre lligat a l'àmbit monàstic com són els lledoners.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Subirà ha explicat que els plàtans no es desplantaran fins al setembre i la nova espècie es plantarà ben entrada la tardor. Els treballs està previst que tinguin una durada de sis mesos i començaran a principis del mes vinent. Pel que fa al pressupost total és de 261.596 euros finançats amb el FEOSL.