La Flama del Canigó encén de nou la foguera de Sant Joan després de ser rebuda a l'Ajuntament


Temes relacionats

Ja es pot portar llenya a la Casa de Cultura per encendre la Flama del Canigó ( 2/jun/10)


  • Comparteix:

La Flama del Canigó ha encès un any més la foguera de Sant Joan, en una edició en que ha estat rebuda oficialment a l'Ajuntament per primera vegada. L'encesa de la foguera ha tingut lloc com ja és tradició a la plaça d'Octavià, amb una festa amb sardanes, música de la Cobla Contemporània i la participació dels Grallers, els Castellers i els Timbalers de la ciutat. El grup de percussió Kata Kitinga també s'ha sumat a la revetlla amb una actuació prèvia a la lectura del manifest institucional de la Flama. Els assistents han pogut gaudir de la tradicional coca de Sant Joan i vi dolç.

La Flama del Canigó ha estat rebuda oficialment per l'Ajuntament de la ciutat per primera vegada. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha valorat a Cugat.cat el sentit marcadament nacionalista d'aquesta rebuda institucional.

Xavier Escura

Enguany teníem interès, vist els temps que corren en contra de la cultura catalana, de fer un pas més i rebre al mateix consistori la Flama del Canigó.




El membre de l'organització Xavier Tort ha explicat el significat de la Flama del Canigó, símbol de la unió dels Països Catalans.

Xavier Tort

La Flama del Canigó significa la germanor de totes les terrres de parla catalana i no hem de renegar mai d'aquestes arrels.


El manifest institucional ha destacat la unió cultural dels diferents territoris de parla catalana i com això s'escenifica amb l'encesa de les fogueres de Sant Joan arreu dels Països Catalans a través de la Flama del Canigó.

La revetlla de la plaça d'Octavià ha comptat amb la participació del grup de percussió Kata Kitinga, la Cobla Contemporània, i els Castelleres, Timbalers i Grallers de la ciutat. La festa s'ha tancat amb el repartiment de coca i vi dolç pels assistents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.