Un 86% dels alumnes aproven la selectivitat


  • Comparteix:

Alumnes consultant notes a l'Angeleta Ferrer.

Alumnes consultant notes a l'Angeleta Ferrer.

Les llistes amb les notes de la selectivitat ja s'han penjat als centres santcugatencs, tot i que la majoria dels alumnes ja les han consultat per Internet. Les matemàtiques, la llengua catalana i la història es consoliden com les matèries més difícils, a diferència de la prova auditiva d'anglès.

Un 86% dels alumnes catalans ha superat les proves d'accès a la universitat, amb una nota de tall de 6,4. Durant la jornada d'avui es repartiran les fitxes amb les notes de cadascuna de les matèries, així com la documentació per a la matrícula de la universitat.

Aquest matí, l'ambient als centres ha estat d'absoluta tranquilitat, donat que la majoria dels estudiants ja havien mirat les notes a Internet. Dimarts la web de la conselleria d'Universitat va rebre prop de 40 mil visites en 15 hores. Escoltem les impressions d'alguns dels alumnes:

Alumnes de l'IES Angeleta Ferrer

Jo no he estudiat i m'ha anat molt bé


Alguns dels usuaris van comprovar que la seva nota de tall no arribava a 4, la qual cosa els impedeix cursar aquest any una carrera universitària. El curs vinent tenen una nova oportunitat amb la polèmica 'revàlida', una prova que els exigirà una nota mínima de 5 per poder fer estudis superiors.

Enguany ha augmentat el percentatge dels estudiants que no han aconseguit superar la selectivitat, i també el nombre dels que han obtingut l'excel.lent. Fa un any, van ser 42 els que van obtenir una nota mitjana igual o superior a 9, mentre que ara han estat 64. Aquests alumnes rebran un reconeixement el dia 10 en un acte al Palau de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.