Unes 60 persones neden 15.000 metres per l'esclerosi múltiple a Sant Cugat


  • Comparteix:

Una seixantena de persones ha mostrat aquest diumenge la seva solidaritat amb la campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple', que ha tingut lloc a les piscines del Parc Central i la Floresta. En total s'han recaptat prop de 230 euros a través de la venda de materials i donacions i s'han nedat uns 15.000 metres.

Les piscines del Parc Central han estat les més concorregudes, mentre que a La Floresta la campanya ha passat gairebé desapercebuda. Al Parc Central s'han recaptat uns 170 euros en venda de materials de merxandatge i 54 euros més en concepte de donacions. En total s'han nedat uns 14.800 metres com a mostra de solidaritat amb els malalts d'esclerosi múltiple. Una de les voluntàries de les instal·lacions del Parc Central, Susanna Beltran, explica que la campanya ha tingut més èxit que en l'edició anterior.

Susanna Beltran

Ha estat millor que l'any passat. Hi ha gent que ha vingut expressament per col·laborar, altres no ho sabien.


La campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' ha tingut lloc a unes 600 piscines de tot Catalunya i ha arribat a la desena edició amb una elevada participació de la ciutadania. La coordinadora de la campanya, Núria Fuster, considera que estem davant d'un èxit de la societat civil.

Núria Fuster

És un gran èxit de la societat civil. Una vegada més felicitar tota la gent que ha col·laborat d'una manera o altra.


Els 400 mil euros recaptats a tot Catalunya es destinaran a finançar tres projectes de la Fundació Esclerosi Múltiple. En concret, s'invertiran en investigació científica, en ampliar i consolidar els quatre centres de dia que existeixen a Catalunya, i en tirar endavant el centre d'inserció laboral de Barcelona.

L'esclerosi múltiple, de la qual encara no es coneixen les causes, afecta al sistema nerviós central, bloquejant la transmissió dels impulsos nerviosos i reduint progressivament les facultats psicomotrius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.