El Pla de Barris utilitza l'hort per cohesionar les Planes i atraure altres ciutadans del voltant


  • Comparteix:

Moment de la passejada pels horts familiars

Moment de la passejada pels horts familiars

L'hort ha esdevingut un element socialitzador pels veïns de les Planes i de reclam per atraure visites de gent de la zona. El projecte, promogut pel Pla de Barris del districte, ha agafat l'hort com a pretext cohesionador entre els veïns, ja que és un espai comú en els habitatges dels planencs. Les activitats entorn de l'hort s'han concentrat aquest dissabte amb la Trobada de l'Agricultura Familiar de les Planes, que ha organitzat visites a horts particulars, tallers agrícoles, mostres d'intercanvi d'aliments i diferents tastos de productes. Coneix la Trobada de l'Agricultura Familiar de les Planes a Cugat tv

El projecte dels horts a les Planes té dos principals objectius. D'una banda, incentivar l'autosuficiència del districte a nivell social i de serveis, i d'altra banda, donar a conèixer les Planes a la resta de sanctugatencs i municipis veïns. Aquesta iniciativa s'ha ideat a causa del gran arrelament dels horts en les cases planenques.

El coordinador d'aquest projecte, Ignasi Solà, ha explicat els motius d'aquesta vinculació a Cugat.cat.

Ignasi Solà

Molta gent que va arribar a les Planes als anys 70 venien del camp i com es van construir ells mateixos les cases es van fer un hort com a lligam al seu origen i per l'autoconsum.


La Trobada de l'Agricultura Familiar de les Planes ha començat amb una passejada per diferents horts familiars de veïns i un taller de recuperació de llavors, simultàniament. Un taller d'hort per a infants, una mostra d'intercanvi de productes de l'hort i un tast de vins i de varietats locals d'enciams han estat les propostes de la tarda. Un sopar popular ha servit per acomiadar la trobada amb la companyia dels diferents assistents a les activitats de la jornada.

La coordinadora dels projectes socials del Pla de Barris de les Planes, Anna Bordes, explica quin és el principal objectiu que s'han proposat des del Pla de Barris per mantenir aquest projecte entre el veïnat.

Anna Bordes

El que volem des del Pla de Barris és que la mateixa societat de les Planes es cregui el projecte i l'acabin continuant ells mateixos.




El Pla de barris a les Planes també té previst impulsar un bar cafeteria, l'obertura de dos nous camins i nous serveis per a la gent gran, entre d'altres projectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.