Els veïns de Coll Favà noten la millora amb les pantalles acústiques de Renfe, però les consideren insuficients


  • Comparteix:

Estació de Renfe de Sant Cugat

Estació de Renfe de Sant Cugat

Els veïns de Coll Favà encara veuen excessiu el soroll de l'estació de Renfe després de la instal·lació de la major part de les pantalles acústiques al voltant de la zona. Consideren que la millor opció seria el soterrament, però de moment resten a l'espera de comprovar l'eficàcia de les pantalles que encara no s'han acabat d'instal·lar. Tot i així, creuen que no serà suficient perquè segueixen sentint molt soroll dels trens de mercaderies que passen per l'estació.

Tot i que la majoria de les pantalles acústiques que s'han d'instal·lar a la zona ja són al seu lloc, els veïns encara diuen sentir molt soroll de les vies, especialment dels trens de mercaderies.

Així ho ha explicat el president de l'associació de veïns de Coll Favà, Antonio Lucas, en una entrevista a Cugat.cat.

Antonio Lucas

Els trens de mercaderies encara fan força soroll. Fins i tot sovint no sentim el televisor durant els 30 segons que tarda el tren a passar.


En un principi el ministeri de Foment només contemplava apantallar la zona nord on es troba el Centre d'Alt Rendiment (CAR) i l'escola Viaró. La insistència dels veïns i l'Ajuntament va provocar que Foment fes un altre estudi sonomètric i decidís col·locar pantalles al sud de les vies on hi ha Coll Favà. Als veïns de la zona els agradaria que la solució final fos el soterrament, tot i que de moment resten a l'espera de l'eficàcia de les pantalles un cop estiguin totes instal·lades.

Lucas també ha explicat que, tot i que el problema encara està per solucionar, els veïns se senten ben atesos per les autoritats.

Antoni Lucas

Han vist que hi ha unes obres que ja estan fetes i que en un principi no es volien fer.




El ministeri de Foment va començar a instal·lar pantalles acústiques als barris de Coll Favà i Can Magí fa un mes i mig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.