Collserola a punt per l'estiu, l'època amb major risc d'incendis


  • Comparteix:

Una de les rutes de Collserola on actuen les diferents dotacions

Una de les rutes de Collserola on actuen les diferents dotacions

Amb l'augment de les temperatures i el descens de la humitat augmenta també el risc d'incendis. Al llarg de l'any Bombers de Generalitat, Protecció Civil i Agents de Defensa Forestal (ADF) han preparat Collserola per minimitzar els possibles riscos. Després de la neteja de la massa forestal que va deixar la ventada de l'any passat i la nevada del març, ara és el torn dels ciutadans amb la seva responsabilitat. Cugat.cat ha acompanyat tres dotacions per conèixer quines actuacions porten a terme en la temporada que concentra el major nombre de plans d'emergència per incendis. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Al llarg de l'any dotacions de Bombers de la Generalitat amb l'ajuda de Protecció Civil i ADF han treballat conjuntament per preparar la serra de Collserola de cara a possibles incendis. La ventada de fa un any i la nevada del març han generat un excés de massa forestal i en conseqüència un increment del risc d'incendis. Per això al llarg de l'hivern s'han incrementat les tasques de prevenció i a hores d'ara gran part de les restes vegetals han estat retirades.

Ho ha explicat a Cugat.cat, Desiderio Ibáñez, bomber del Parc d'Estiu de Collserola.

Desiderio Ibáñez

Tot i la nevada i la ventada, la massa forestal inflamable ha estat retirada. Hem fet prevenció al llarg de l'any.



Després de la prevenció arriba el torn de la vigilància i la intervenció. Segons el sotscap de l'ADF, Oriol Garcia, el gruix de feina se centra en vigilar zones del parc de Collserola freqüentades pels ciutadans.

Oriol Garcia

A l'estiu la nostra tasca se centra en fer vigilància i intervenir en cas d'incendi.


I és que en els ciutadans també recau la responsabilitat de tenir cura de Collserola. Evitar tirar cigarretes per la finestra del cotxe, alertar en cas d'incendis i no embrutar el bosc són alguns dels consells que ha donat Protecció Civil.

Protecció Civil

Qualsevol indici de foc que truquen a emergències. No s'ha d'embrutar el bosc. / No s'han de llençar burilles des del cotxe.



L'actuació conjunta és fonamental a l'hora d'afrontar un possible focus de foc. Per aquest motiu, les tres unitats es mantenen en contacte i es coordinen en les seves tasques. Ara, se centren en la vigilància mentre esperen que arribin les altes temperatures. Un altre risc a tenir en compte que, de moment, els hi ha donat descans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.