Ja són a la ciutat els nens sahrauís que passaran l'estiu amb famílies acollidores


  • Comparteix:

Bosch durant l'entrevista a Cugat.cat

Bosch durant l'entrevista a Cugat.cat

La desena de nens saharauís que passaran l'estiu a la ciutat gràcies al projecte 'Vacances en Pau' ja han passat les revisions mèdiques. La iniciativa impulsada des de l'entitat Sant Cugat amb el Poble Saharauí (SCAPS) fomenta la convivència dels nens amb famílies santcugatenques. L'anèmia i la malnutrició són els principals problemes de salut que mostren els visitants.

Enguany, ha baixat el nombre de nens que viuran un estiu lluny del rigor dels camps de refugiats. En l'edició anterior van ser una quinzena els infants que van estiuejar a la ciutat.

Així que arriben els saharauís passen un reconeixement mèdic. La responsable d'SCAPS, Neus Bosch, ha explicat que la malnutrició és el principal problema dels nois i noies saharauís.

Neus Bosch

Estan molt prims. No tenen diversitat d'aliments. Tot el que mengen és envasat, el que els hi arriba de l'ajuda internacional.




Bosch considera que Sant Cugat és de les ciutats més conscienciades amb el conflicte i les necessitats del poble saharauí gràcies al treball fet tant a les escoles com a entitats. Per a la responsable d'SCAPS, l'agermanament de Sant Cugat amb la Daira d'Argub fa que la col·laboració sigui estreta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.