La comunitat colombiana es presenta en societat a través de la festa i la música


  • Comparteix:

Una de les seus de l'Ateneu

Una de les seus de l'Ateneu

La comunitat colombiana a la ciutat estendrà la mà a tots els santcugatencs aquest diumenge. Ho farà a través de la jornada 'Colòmbia a Sant Cugat', que organitza l'Ateneu en col·laboració amb la Fundación Ateneos de Colombia. La música, la gastronomia i els jocs infantils serviran de pont entre la cultura catalana i l'andina.

És una comunitat de 454 persones, representa el 4% dels santcugatencs i ja és la vuitena nacionalitat més nombrosa a la ciutat. Els colombians residents a Sant Cugat es faran presents aquest diumenge a la ciutat a través d'una jornada que donarà a conèixer el patrimoni cultural i gastronòmic del seu país d'origen.

Ho organitza l'Ateneu Santcugatenc, una entitat reconeguda per la seva tasca de cooperació amb Colòmbia i que ha obert en els darrers anys tres centres culturals al país. El president de l'entitat, Ramon Pros, assegura que la trobada ha de servir per superar el tòpic de la immigració per raons simplement econòmiques

Ramon Pros

Hi ha moltes famílies catalano-colombianes, hi ha molts compromisos comuns i artistes que treballen aquí.


La jornada, titulada 'Colòmbia a Sant Cugat', respon a l'aterratge enguany a la nostra ciutat de la Fundación Ateneos de Colombia i també s'emmarca en les celebracions del Bicentenari del país iberoamericà.

Els actes comptaran amb la presència de la cònsol colombiana a Barcelona i inclouran música, gastronomia i jocs infantils típicament colombians. La cita és aquest diumenge a partir de les onze del matí a la plaça de Pep Ventura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.