Càritas rep 39.000 euros de l'Ajuntament per finançar projectes socials


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, signa el conveni amb mossèn Blai Blanquer

L'alcalde, Lluís Recoder, signa el conveni amb mossèn Blai Blanquer

Càritas engega nous programes d'atenció social a Sant Cugat gràcies a la renovació del conveni de col·laboració amb l'Ajuntament. Les iniciatives rebran un finançament de 39.300 euros del consistori, una xifra similar a les quantitats d'anys anteriors, tot i les retallades pressupostàries a causa de la crisi.

Un curs d'orientació laboral per a homes, un programa d'acollida de tardes i cursos de castellà i català són algunes de les novetats que s'incorporen als projectes que Càritas ja tirava endavant a la ciutat. El conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament i l'ONG implica una aportació municipal de 39.300 euros, una xifra similar a la d'anys anteriors. Els diners es destinaran a finançar projectes de Càritas per ajudar els ciutadans que ho necessitin.

Segons ha destacat mossèn Blai Blanquer, responsable de Càritas i rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, s'ha produït un increment en la demanda d'aquests serveis per part dels ciutadans autòctons per sobre dels nouvinguts.

Mossèn Blai Blanquer

La incorporació de nous immigrants s'ha alentit, però ara persones nascudes aquí s'apropen a buscar serveis per causa de la crisi.



La crisi ha estat una de les causes que ha provocat un increment en la demanda d'ajuda a les entitats socials, sobretot per part dels santcugatencs de naixement, a causa de l'augment de l'atur que, tot i ser inferior al de municipis veïns, ha augmentat fins el 8% en els últims tres anys. Així ho ha confirmat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Hem passat d'un atur tècnic a superar el 8%. Una gran part de santcugatencs viuen amb dificultats i tiren endavant gràcies a entitats com Càritas.


Càritas ha incrementat els cursos de formació i les ajudes a les famílies amb programes de reformes en l'habitatge o amb la creació d'espais d'acollida de tardes. L'ONG també ha volgut facilitar la integració dels nouvinguts a través de cursos de català i castellà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.