Els veïns del sector 9 de Mira-sol s'afegeixen al contenciós per les contribucions especials


  • Comparteix:

Els veïns de Mira-sol denuncien el mal estat de les obres.

Els veïns de Mira-sol denuncien el mal estat de les obres.

Els veïns del sector 9 de Mira-Sol s'han adherit al Contenciós Administratiu per les obres de Mira-Sol. Amb aquesta decisió, ja són 300 els veïns, entre Mira-Sol i La Floresta, que es mostren contraris als percentatges fixats per l'ajuntament pel que fa a la urbanització dels districtes.

Principalment, els veïns estan en contra del canvi en els percentatges de les contribuicions especials ja que els veïns passen de pagar el 76% del cost de les obres a pagar-ne el 86. A més, denuncien que en dos anys, els costos de les obres s'han disparat en un 200% i que se'ls obliga a pagar una part del soterrament de les línies elèctriques i de telèfon.

Els primers a interposar aquest recurs davant del Tribunal Superior de Justícia van ser els veïns del sector 14-18 de Mira-Sol i en poc temps s'hi van afegir un centenar de veïns de La Floresta. Els últims a fer-ho han estat els veïns del sector 9 de Mira-Sol en assebentar-se del preu provisional de la liquidació de les obres que s'hi estan duent a terme. Jaume Massanés, membre de la Plataforma del Contenciós Administratiu explica quines són les solucions que demanen.

Jaume Massanés

Reclamem diàleg, que es torni als percentatges anteriors, que es negociï bé amb les elèctriques i que se'ns lliuri la documentació del projecte.


Els afectats afirmen, a més, que es troben totalment indefensos davant l'ajuntament a qui acusen de tancar-se al diàleg i de dificultar el procés posant trabes a l'hora de lliurar la documentació del projecte. D'altra banda, asseguren que les obres s'estan duent a terme d'una forma descoordinada i amb poques mesures de seguretat. Segons Jaume Massanés, els districtes pateixen un greuge comparatiu respecte el centre de la ciutat.

Jaume Massanés

Volem ser tractats com els veïns del centre. No entenem perquè ells paguen menys i a sobre, a nosaltres se'ns apuja el preu dels costos sense consultar.


Des de la Plataforma del Contenciós Administratiu s'adverteix que encara resten 40 quilòmetres de carrer per urbanitzar i que és probable que nous sectors dels districtes s'afegeixin al contenciós. Així mateix, Jaume Massanés ha anunciat que el cas ha estat acceptat a tràmit pel Síndic de Greuges de Catalunya i que s'han interposat diferents denuncies al Departament de Medi Ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.