L'Ajuntament recomana llegir detingudament les ofertes de vacances per evitar ensurts


  • Comparteix:

L'OMIC recomana informar-se bé abans de signar cap contracte

L'OMIC recomana informar-se bé abans de signar cap contracte

Un bon assessorament i llegir detingudament les ofertes són algunes de les recomanacions de l'Ajuntament per evitar ensurts a l'hora de contractar viatges. L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) recorda que és imprescindible que es firmi un contracte, que els dipòsits per reservar bitllets no poden superar el 40% del preu total del viatge i que en cas d'anul·lació els costos de gestió són responsabilitat del client.

L'àrea de Comerç de l'Ajuntament ha publicat un seguit de recomanacions que els ciutadans han de tenir en compte a l'hora de preparar les vacances. L'OMIC recorda que abans de signar qualsevol contracte de viatge cal estudiar amb deteniment l'oferta i informar-se exhaustivament de tots els detalls relacionats amb el viatge. Horaris, mitjans de transport, assegurances i les dades de l'empresa organitzadora són alguns dels detalls que cal tenir presents.

Entre les recomanacions, també s'especifica sol·licitar informació sobre les assegurances que inclou el viatge. A més, cal saber que l'agència només pot variar els preus en casos taxats i únicament amb una antelació de 20 dies abans de l'inici del viatge. D'aquesta manera l'usuari ha de tenir l'oportunitat d'acceptar el suplement o rescindir el contracte.

La responsable de l'OMIC, Mercè Álvarez, remarca la importància d'obtenir tota la informació del viatge per escrit i dins del contracte corresponent.

Mercè Álvarez

Cal tenir un contracte signat i exigir a l'agència que ens posi totes les condicions i clàusules per escrit



A l'hora d'organitzar viatges poden sorgir imprevistos que portin a una cancel·lació. En aquests casos, el client haurà d'assumir una sèrie de despeses i, en determinades situacions, fins i tot una penalització. La responsable de l'OMIC explica quines són les responsabilitats del client davant una cancel·lació.

Mercè Álvarez

Sempre podem anul·lar un viatge, però ens veurem obligats a pagar despeses de gestió i d'anul·lació i si s'escau també una penalització.






L'Ajuntament aconsella seguir aquestes recomanacions si es vol gaudir dels viatges que han contractat per a aquestes vacances.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.