El barri de Sol i Aire, en alerta per l'alt risc d'incendis

Demostració del grup

Societat

Publicat el 16/jul/10 per Marc Sala

El Grup d'Autoprotecció contra incendis del barri de Sol i Aire, a la Floresta, fa una crida a la conscienciació ciutadana per disminuir el risc d'incendis aquest estiu. Arran de la nevada de l'hivern, el grup ha realitzat tasques de neteja de camins i organitza guàrdies regulars per garantir una ràpida actuació en cas d'emergència.

El grup es va crear el 1994 com a resposta als grans incendis que van cremar una part de la serra de Collserola. És una iniciativa voluntària sorgida del propi veïnat. En l'actualitat, el de Sol i Aire és l'únic grup d'aquestes característiques que queda al territori.

El responsable del Grup d'Autoprotecció, Manel Soler, ha explicat a Cugat.cat que tant els membres del grup com els veïns en general estant molt atents a les conductes incíviques que poden representar un risc.

Manel Soler

Hi ha persones molt inconscients. Nosaltres estem molt al damunt de certes conductes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Cada dissabte i diumenge, el grup organitza guàrdies en què els seus membres recorren part del territori per detectar qualsevol incidència i alertar, si és necessari, de comportaments de risc. Com a mesura excepcional, al barri s'ha prohibit el llençament de coets i petards durant les revetlles d'aquest estiu.