MútuaTerrassa acorda retallar el 3,7% dels sous dels treballadors dels CAP de Sant Cugat per evitar l'ERO


  • Comparteix:

Els CAP de la ciutat, afectats per la retallada

Els CAP de la ciutat, afectats per la retallada

Els treballadors dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat, gestionats per MútuaTerrassa, patiran una retallada de sous del 3,7% a partir de l'1 d'agost. La direcció de MútuaTerrassa ha aprovat l'acord amb els sindicats, després que UGT i el sindicat d'infermeria SATSE s'abstinguessin en la votació i es desencallés així l'empat tècnic que paralitzava el consens. La mesura afectarà 2.500 treballadors del grup, on s'inclouen els 150 dels CAP santcugatencs, i evitarà l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que l'empresa s'havia plantejat presentar.

La reducció del 3,7% de la massa salarial també contempla la supressió del plus de transport, de les ajudes familiars i dels lots de Nadal dels treballadors

El director general de MútuaTerrassa, el doctor Esteve Picola, explica com afecta aquesta retallada als treballadors santcugatencs.

Esteve Picola

S'ha arribat a l'acord definitiu amb els representants dels treballadors de la mesa de negociació del conveni col·lectiu, entre els quals hi ha inclosos els dels dos CAPs de Sant Cugat.



Tot i que finalment l'acord s'ha aprovat per majoria, CCOO i CGT han mantingut la seva oposició fins a l'últim moment. UGT i SATSE han estat els sindicats que han canviat el 'no' per l'abstenció i han possibilitat així que l'inicial preacord s'aprovés amb sis vots a favor, quatre en contra i dues abstencions. Aquest divendres s'ha tancat l'acord definitiu sobre el futur conveni col·lectiu de la companyia.

La direcció de MútuaTerrassa preveu estalviar quatre milions d'euros amb aquestes mesures. Juntament amb el milió d'euros que el grup aconseguirà amb la reducció dels serveis centrals i de les tarifes dels proveïdors, l'empresa estalviarà els cinc milions d'euros que la Generalitat els ha retallat de la dotació pressupostària anual.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.