La fira del vehicle elèctric i el nou punt de recàrrega consoliden Sant Cugat com a pionera de la mobilitat elèctrica


  • Comparteix:

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics del Pla del Vinyet

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics del Pla del Vinyet

La primera Fira del Vehicle Elèctric ha reafirmat l'aposta de Sant Cugat per les energies renovables. La mostra, emmarcada en l'Estratègia local de Lluita contra el Canvi Climàtic, també ha comptat amb la inauguració del primer punt urbà de recàrrega de vehicles elèctrics situat l'avinguda Pla del Vinyet. Un centenar de visitants han conegut els avantatges d'aquests nous vehicles i han quedat satisfets del seu funcionament un cop els han fet circulat per un circuit tancat. Mira aquest reportatge a Cugat tv

La fira, organitzada pel consistori i l'empresa Initzia Renovables a la plaça Victòria dels Àngels, ha conscienciat la ciutadania de la reducció d'emissions de diòxid de carboni que s'aconsegueix fent ús de vehicles elèctrics de tot tipus.

El director comercial de la companyia, Marc Gelabert, explica que Sant Cugat és la ciutat catalana pionera en acostar aquesta nova energia a la població.

Marc Gelabert

Sant Cugat és pionera, ja està confiant en la mobilitat elèctrica des de fa més d'un any. A més són els primers de fer una fira d'aquest tipus.


Els visitants han pogut conèixer de prop les bicicletes, les motos, les furgonetes i els cotxes elèctrics fent-los circular per un traçat tancat ubicat entre el carrer de Cèsar Martinell i la plaça de Gabriel Ferrater. Tot i que la majoria s'han mostrat entusiasmats amb els vehicles, també afirmen que el preu encara és massa alt en relació al benefici.

Alguns dels santcugatencs que han viscut l'experiència de conduir un vehicle elèctric n'expliquen les sensacions.

Ciutadans

Molt bé però de moment no el compraré, és car i no té massa autonomia. / Per anar per dins la ciutat ja n'hi ha prou.


La cita també ha servit per inaugurar un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a l'avinguda Pla del Vinyet, el tercer que s'instal·la a la ciutat, després de l'espai situat a l'Estació de Servei de Tabasa dels Túnels de Vallvidrera en sentit nord i el de l'aparcament de l'estació de Volpelleres dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

L'alcalde, Lluís Recoder, ha presidit aquesta inauguració i ha destacat que els vehicles elèctrics ja són part del present i no del futur. Recoder ha valorat així la xarxa pública de recàrregues amb què compta la ciutat actualment.

Lluís Recoder

Ara per ara tenim sobrant de xarxa, però el que esperem és que d'aquí molt poc en tinguem menys perquè es vegi com una opció seriosa.


Tot i que la infraestructura santcugatenca per acollir vehicles elèctrics està creixent, de moment són pocs els ciutadans que s'han fet amb un d'ells. L'Ajuntament compta actualment amb dos cotxes elèctrics i dues bicicletes elèctriques, però l'Associació de Vehicles Elèctrics de Catalunya calcula que a Sant Cugat tan sols hi circulen quatre o cinc vehicles privats. Prova d'això és que els dos punts de recàrrega elèctrica només s'han fet servir dues vegades, segons Tabasa, l'empresa encarregada del manteniment d'aquests punts.



  • Comparteix:

COMENTARIS

En un moment de crisis, algú em pot dir quan va costar el vehicle elèctric que va comprar l'ajuntament i que fa realment ? Molta galeria i poca efectivitat ¡¡

Joan Serrallonga. Enviat el 18/jul/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.