Joan Tugores: 'En termes econòmics la pau és un bon negoci'


  • Comparteix:

Joan Tugores

Joan Tugores

El catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona (UB) Joan Tugores ha declarat que 'l'Estat espanyol sortirà de la crisi quan s'ho mereixi i en aquests moments no s'ho mereix'. Tugores ha explicat que les mesures del govern espanyol han arribat tard i que no han incentivat nova activitat econòmica per augmentar el PIB. Amb la conferència 'Institucions econòmiques mundials: present i futur', el ponent al curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha criticat la diferenciació que fan els agents econòmics internacionals com el Fons Monetari Internacional (FMI) a l'hora de marcar línies d'actuació als països i ha exclamat que també ha arribat l'hora que la pau i l'economia deixin de ser conceptes oposats. Mira l'entrevista a Cugat tv

'Les institucions econòmiques internacionals han d'esdevenir ara globals'. Tugores ha definit així el camí que han de seguir aquests ens mundials, a qui també ha titllat d'haver actuat de manera 'ortodoxa' tan sols amb alguns països. Per exemple, el ponent ha explicat que l'FMI sempre ha recomanat una gran austeritat als països en vies de desenvolupament i en canvi, als estats amb economies avançades els ha incitat a generar polítiques expansives que han permès que el nivell d'activitat no es deteriorés tant.

Joan Tugores

L'FMI no ha aplicat la mateixa bara de mesura pels problemes de les economies avançades que pels que han tingut els països en vies de desenvolupament.


Tugores també ha criticat el retard amb què han arribat les mesures del govern espanyol per fer front a la crisi i ha apuntat que ara cal 'generar nova activitat econòmica amb valor de cinc i set punts del PIB'. En aquest context, el catedràtic ha revelat quan creu que l'Estat espanyol sortirà de la crisi.

Joan Tugores

Sortirem de la crisi quan ens ho mereixem i de moment no ens ho mereixem gaire. Els resultats de la nostra activitat depenen del que fem i quan fem les coses bé sortirem de la crisi.



Finalment, Joan Tugores ha fet referència a la pau com una bona eina per fer una societat més justa, però també més pròspera.

Joan Tugores

Hi ha hagut guerres per motius econòmics, però ha arribat el moment de veure que en termes econòmics la pau és un bon negoci.






El catedràtic de la UB Joan Tugores ha participat en el curs d'estiu de la Unipau d'enguany aportant la nota econòmica amb la conferència 'Institucions econòmiques mundials: present i futur'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.