El programa 'Viure i Conviure' millora la qualitat de vida de la gent gran i el rendiment dels universitaris


  • Comparteix:

Un total de 25 parelles del Vallès Occidental, dues d'elles santcugatenques, han participat en l'edició d'enguany de Viure i Conviure, el programa de convivència entre gent gran i estudiants universitaris. Amb aquesta edició el programa ha arribat a la seva 14a temporada, que ha permès que joves universitaris que estudien fora de la seva ciutat visquin a casa d'una persona gran. La iniciativa sorgeix de la fusió de l'Obra Social de les caixes Catalunya, Tarragona i Manresa.

L'objectiu principal del programa 'Viure i conviure' passa per donar resposta a la solitud de la gent gran i a la necessitat d'allotjament dels estudiants.

La cap de programes d'atenció social de l'obra social de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa, Mònica Duaigües, ha explicat en roda de premsa els beneficis que ha aportat la iniciativa als participants.

Mònica Duaigües

El 75 % de les persones grans que participen al programa consideren que ha millorat la seva qualitat de vida.


Després d'un procés de selecció d'estudiants i persones grans realitzat per psicòlegs del programa, els participants conviuen en règim de prova per un mes. En cas de continuar amb l'intercanvi, els professionals fan un seguiment continu de la convivència al llarg de tot el curs.

Aquest ha estat el cas de la participant Pilar Mata, amb més de 10 anys d'experiència en el programa. Mata ha qualificat així la seva aportació a 'Viure i Conviure'.

Pilar Mata

La convivència és meravellosa. Els professionals ja saben a qui t'envien.





La iniciativa intergeneracional ja ha beneficiat 360 parelles a les 25 ciutats de l'estat espanyol que la impulsen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.