José María Perceval: 'La Unipau ha ajudat a que els participants es facin més preguntes i estiguin més inquiets'


Temes relacionats

Joan Botam: 'En el diàleg entre religions cal buscar l'entesa, no la imposició' (21/jul/10)

Pere Ortega: 'El govern hauria de rebaixar el pressupost militar en comptes de retallar despesa social' (20/jul/10)

Rafael Grasa: 'Cal ser radical, no defallir, fer petits canvis i buscar aliances entre el moviment social i els estats' (19/jul/10)

Daniel Gómez-Olivé: 'Els països del Sud estan finançant les economies del Nord' (18/jul/10)

José Luis Gordillo: 'Els exèrcits ni fan ni haurien de fer accions humanitàries' (17/jul/10)

Virginia Rodríguez: 'Que la justícia no sigui perfecta no vol dir que ens haguem de quedar de braços plegats' (16/jul/10)


  • Comparteix:

José Maria Perceval ha fet valoració del curs d'estiu de la Unipau d'enguany

José Maria Perceval ha fet valoració del curs d'estiu de la Unipau d'enguany

L'encarregat d'elaborar les conclusions del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), José María Perceval, ha assegurat que el curs ha servit, sobretot, per formular més preguntes i provocar noves inquietuds als participants. L'historiador i professor de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha admès que els mitjans de comunicació han de canviar per reforçar el camí per fer possible la pau i ha afirmat que, de moment, la societat encara no està preparada. Mira l'entrevista a Cugat tv

José María Perceval ha estat l'encarregat d'analitzar el curs d'estiu d'enguany, que s'ha celebrat al Centre Borja. Un curs que, per a l'historiador i professor de periodisme, ha servit per analitzar els reptes del segle XXI. Segons Perceval, les persones que assisteixen al curs en surten 'més enriquides de valors' i amb més interrogants i preguntes, factor que ha valorat positivament.

Ho ha explicat durant una entrevista a Cugat.cat.

José Maria Perceval

Amb el curs hem provocat inquietuds. Provoquem preguntes que afavoreixen la reflexió dels participants.




Perceval ha explicat què és la Pau, per ell.

José Maria Perceval

La Pau és la resolució dels conflictes. És possible fer possible la Pau, però sense conflictes és impossible.





Pel que fa a l'estat de la societat per avançar cap a la pau, l'historiador ha apuntat que encara no està preparada, ja que la nostra vida encara està massa marcada pels conflictes. Les claus són, segons ha dit, els mitjans de comunicació i l'educació, eixos sobre els quals ha de canviar el teixit social per afrontar i aprendre a resoldre els conflictes. D'altra banda, Perceval ha apuntat que els mitjans han d'evolucionar ja que ara per ara es basen massa en la morbositat. La relació mitjans-conflicte, ha apuntat, és 'perversa'.

D'altra banda, el professor de la UAB ha explicat que Sant Cugat no projecta prou la Universitat Internacional de la Pau, una entitat que, segons ell, és única a l'Estat espanyol. Per a l'historiador, la ciutat hauria d'estar més informada sobre les tasques que desenvolupa la universitat d'estiu i s'hauria de sentir més orgullosa de tenir-la al municipi. Pel que fa al curs que organitza l'entitat, José María Perceval ha apuntat que s'haurien de millorar els aspectes comunicatius, com per exemple la web, una proposta que també han fet alguns dels assistents.

La ponència de José María Perceval ha servit per posar el punt final a les xerrades que s'han celebrat al Centre Borja en una setmana, i que han aplegat a una trentena de conferenciants. El militarisme, els fluxos financers, les relacions internacionals, l'educació o els drets humans són alguns dels temes que s'han tractat en el curs d'estiu, que enguany ha portat per títol 'Fer possible la Pau'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.