Sant Cugat acollirà la prova pilot d'un nou sistema de lloguer de vehicles elèctrics


  • Comparteix:

Model d'Emotria presentat a la Fira del Vehicle Elèctric

Model d'Emotria presentat a la Fira del Vehicle Elèctric

El sistema de lloguer de vehicles elèctrics Emotria es provarà a Sant Cugat abans d'implantar-se a altres ciutats europees. Es tracta d'un projecte de la companyia Velmus I+D+I, ubicada al complexe EsadeCreapolis, que posarà a disposició dels usuaris vehicles elèctrics de tres rodes en diferents punts de la ciutat que permeten fer trajectes curts. L'Ajuntament de Barcelona, el govern i la Unió Europea són algunes de les administracions que segueixen de prop el projecte, que arrancarà a finals d'any a la ciutat.

Els vehicles creats per Velmus I+D+I, empresa recentment vinculada a l'associació Sant Cugat Empresarial, són similars a l'escúter i estan dissenyats per fer-ne fàcil la conducció a usuaris de totes les edats i persones amb mobilitat reduïda. Consta de tres rodes i un centre de gravetat baix per assegurar l'estabilitat del vehicle. El projecte és una de les propostes en matèria de mobilitat que l'Estat espanyol ha fet arribar a la Unió Europea.

El gerent de la companyia Velmus I+D+I, Florencio Cuervo, ha explicat a Cugat.cat que de l'experiència santcugatenca s'extreuran les conclusions pel posterior desplegament d'aquest nou sistema de transport compartit.

Florencio Cuervo

Sant Cugat serà la primera prova pilot. Els usuaris podran participar en la millora del sistema que després s'aplicarà a altres ciutats.




La intenció de la companyia és posar en marxa la prova pilot abans de finalitzar l'any. EsadeCreapolis, l'Ajuntament i la plaça de Lluís Millet són els punts on s'instal·laran els primers vehicles Emotria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.