Els santcugatencs ja poden consultar en línia les dades de l'Observatori Sociològic


  • Comparteix:

Presentació de la plataforma

Presentació de la plataforma

Totes les dades sociològiques recollides per l'Observatori Sociològic i altres entitats estadístiques referents a Sant Cugat es poden consultar a la plataforma digital posada en marxa per l'Ajuntament, en col·laboració amb l'Institut DEP. Es tracta d'una eina de consulta dels indicadors socials, econòmics i demogràfics de la ciutat orientada a ciutadans, empreses i institucions. Les dades publicades, que provenen de 15 àmbits temàtics i comprenen els darrers vuit anys d'estudis de l'Observatori, permeten comparatives amb dades de Barcelona, de l'àmbit català, espanyol i europeu.

La recopilació d'aquestes dades és una radiografia de l'evolució sociològica de la ciutat des de l'any 2002, quan comencen les onades de l'Observatori Sociològic. La plataforma electrònica d'accés a aquesta informació, presentada aquest dilluns, és una eina de consulta orientada a particulars, institucions, empreses i comerços. La plataforma és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i la consultoria especialitzada en l'àmbit social Institut DEP. Els indicadors presents a la plataforma provenen de les dades que cada semestre recull i elabora l'Observatori Sociològic i també d'altres fonts oficials com l'Eurostat, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i l'Idescat, entre d'altres.

Així ho ha explicat el president executiu de l'Institut DEP, Enric Renau.

Enric Renau

La informació és a disposició de tothom, dels polítics, de la premsa... També pot ser útil per a algú que vol obrir un negoci a la ciutat.




El recull avalua aspectes purament estadístics, però també té en compte elements més subjectius com el grau de satisfacció, opinions i també hàbits i comportaments. En aquest sentit, pot ser una eina important per a l'administració per poder seguir de prop les inquietuts ciutadanes i la seva evolució.

El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha destacat la importància de posar aquestes dades a l'abast de tothom.

Joan Recasens

Obrim els resultats a tothom que ho vulgui consultar. Posem la plataforma al servei de tothom.



Sant Cugat és una de les ciutats pioneres tant en estudis demogràfics d'aquest tipus com en la publicació en xarxa de totes les seves dades. El sistema presentat aquest dilluns ampliarà les seves aplicacions en un futur. D'una banda, s'oferirà la possibilitat que els usuaris participin en la confecció dels continguts i, a més, les opcions de consulta es faran més concretes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.